Допомога - Пошук по форуму - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Перейменування вулиць
Наше місто Івано-Франківськ - Форум > Рідний Івано-Франківськ > Що нового в Івано-Франківську
greya
МIСЦЕВI НОВИНИ
07.03 '08 3 вулиці Івано-Франківська перейменовано, а новий провулок міста отримав власну назву

3 вулиці Івано-Франківська перейменовано та новий провулок міста отримав власну назву. Таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради. З проханням про зміну назв вулиць до членів виконкому звернулася комісія з питань адміністративно-територіального устрою, до складу якої входять історики та краєзнівці обласного центру.
Відтак, вул. Пугачова, з ініціативи депутата міської ради Михайла Кривеня, буде перейменована на честь видатного композитора-пісняра, члена музично-хорового товариства України - Д. Циганкова. Видатний пісняр понад 50-ть років жив та працював на Прикарпатті. В його творчій скринці понад 100 пісень. У 2008 виповнюється 85 років від дня його народження.
Вул. Тургенєва перейменується на вул. Героїв Крут. З таким проханням звернулася Спілка Християнського відродження. Члени Спілки запропонували перейменувати вул.Тургенєва на вул. Нескорених. Втім, каже заступник міського голови Зінаїда Федорук, вулиця з такою назвою в даному районі вже існує. Перейменувавши вулицю Тургенєва на Героїв Крут, каже Зінаїда Федорук, усі назви будуть згруповані за тематикою.
З ініціативи забудовників Івано-Франіквська, новий провулок в районі ДЮСШ „Олімп” планувалось назвати ім.Короля Юрія. Втім, краєзнавці міста стверджують , що ця постать не має великого значення для історії Івано-Франківська. Тому назвати новий провулок вирішили іменем І.Борковського - доктора філософії та історика. Він активно співпрацював із музеєм Визвольної боротьби у Празі. Окрім цього, І. Борковський – уроженець Городенківського району. Цього року відзначатимуть 110-річчя від дня його народження.
Найбільш суперечливим для членів виконавчого комітету було прийняття рішення щодо перейменування вулиці Будівельників на Івана Павла ІІ. Цю назву виконком відхиляв декілька разів. Лише за третім обговоренням члени виконавчого комітету таки ухвалили цю назву.

До речі, перейменувати вулиці планують до 19 березня. До цього часу міське управління ЖКГ повинно встановити аншлаги вищезгаданих нових адрес та назв вулиць.

http://www.mvk.if.ua/news/2721
Majesty
Вважаю, що це перейменовування - переливання пустого в порожнє... Що комусь поганого зробив Тургенєв, чи ті ж будівельники? Це теж історія. А перейменування - задоволення чиїхось амбіцій.
Але з часом звикнем.
Треба на кожній вулиці під назвою робити підпис ))) Чим видатний той, на чию честь названо вулицю biggrin.gif
Stefa
А я вважаю, що міська рада правильно робить. Нам потрібно увіковічнювати українських героїв і видатних людей у назвах вулиць, а не радянських.
greya
ну.... давайте бути гідною молоддю своєї держави.... треба поважати свою історію. а радянська історія - теж наша. тут, посилайте кого хочете і куди хочете - а час не повернеш..... треба вміти берегти і щось хороше, навіть тих самих будівельників, що працювали на холоді і в шалених темпах, за копійки, розбудовуючи місто. не варто погано відзиватись про тих людей. хто зна що наші діти про нас будуть говорити...
Majesty
Ага, уявімо, 2050 рік, вулицю Незалежності перейменовують на честь мега-ультра-чебуратора. Через постійні катаклізми та зміни державних ідеалів та програм. Так не, щоб нові забудови здійснити на краю міста, проклавши вулицю і назвавши на честь чебуратора. Краще свої недолугі архітектурні форми зведемо в центрі, і перейменуємо якусь вулицю.
Зрештою, перейменування вулиць - ініціатива небагатьох амбітних людей.
greya
все можливо... от тільки тоді, перейменовувати будуть наші діти.... як навчимо так і перейменують

а , взагалі, думаю що і у перейменуванні головне не вдаватись в крайнощі. Те, що вулиці Пугачова та Тургенєва назвали іменами прикарпатських діячів, гадаю, має сенс... а от будівел
ьників - ну може звучало, трішки по-радянськи, але це наша історія, праця наших земляків, простих будівельників... і
 якщо ми повертаємо "історичні назви" , часом абсолютно польського походження, то і спадщина "будівельників" теж має право на існування.

"борячись проти шовінізму - не розпаліть шовінізм у собі" [майже народна мудрість]
Stefa
Тоді давайте піднімемо архіви подивимось як називались вулиці 200-300 років тому і присвоїмо їм старі назви. А новозабудови будем називати в честь достойних людей.
Sashok
Цитата
А новозабудови будем називати в честь достойних людей.

Ага, хтось додумається, і дасть заявку на найменування вулиці Кенні МакКорміка
Andy_aka_Andy
до речі, хто-небудь знає, що робиться з пропискою в паспорті, коли твою вулицю перейменовують?
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
ставиться новий штамп про прописку чи шось таке... я точно не памятаю
Roksana
Ніякого нового штампу про прописку не ставлять...пише стара назва вулиці до поки ти не випишишся з даної адреси ...щоб прописатися на якусь нову, або при зміні паспорту...ніхто у паспорті не міняє нічого, тобто не роблять ніяких правок.
Але зміна назв вулиць трішки мішає..от недавно ми шукали дагностичний центр на будівельників...їдеш їдеш дивишся а там пише вул. Івана Павла 2-го, тут одразу у думці ...блін кудись не туди забрела....розвертай машину....і даплі по нові шукай...smile.gif поки якогось люду не спитаєш ...то не знатимеш...
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
маленьке питання: а що, Іоанн Павло ІІ зробив для Івано-Франківська щось більше, аніж будівельники, що будували наші будинки?
shooroop
Є питання ще жорсткіше - "Чому в нашому місті досі одна з вулиць названа в честь терориста і бандита Джохара Дудаєва" (до 2004 року я був байдужий, але коли його наступники знищили понад 300 дітей - досі заспокоїтись не можу)
Агонь
Питання на засипку - яка єдина вулиця в Івано-Франківську свою назву пронесла вже більше 100 років? Хто скаже правильно - тому ставлю жирне "ПОДЯКУВАТИ"
Andy_aka_Andy
Цитата(Агонь @ 5.3.2009, 21:28) «
Питання на засипку - яка єдина вулиця в Івано-Франківську свою назву пронесла вже більше 100 років? Хто скаже правильно - тому ставлю жирне "ПОДЯКУВАТИ"

ну, Галицька smile.gif
Агонь
Вул. Галицька - дуже довго закінчувалась в р-ні сучасного універмагу, адалі йшов Галицький тракт. Відповідь не вірна
Sashok
Цитата
до 2004 року я був байдужий, але коли його наступники знищили понад 300 дітей - досі заспокоїтись не можу

ну не факт шо його наступники, хоча я також проти такої вулиці, він для України нічого незробив...
Цитата

Грюнвальдська може??
Andy_aka_Andy
гм, але історична частина Галицької все-таки збереглася під цією назвою?
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
моя рідна вулиця не міняла назви жодного разу - Софії Ковалевської.
Агонь, де моя подяка?
Nick
видалено
Andy_aka_Andy
Цитата(Nick @ 6.3.2009, 16:58) «
Грюнвальдська

нед... Грюнвальдська утворена в 1910 році, плюс перейменована в часи ЗУНР на Г.Сковороди...
мабуть усе-таки Бельведерська...
Агонь, не томи аудиторію! smile.gif
Nick
видалено
Агонь
Вул. Бельведерська довгий час називалася Московською... Ти, напевно, там ніколи не бував в міліції )

Юзер Сашок отримує величезне "Подякувати"
вул. Грюнвальдська утворена набагато раніше 10го року, пацикі, і називалась вона з того часу вул. Грюнвальдською. Потуги до перейменування були, але до офіційних задокументованих перейменувань не дійшло...
Згадав це, тому що спогади навіяла саме ця, за що автору величезний респект - прочитав сам, ще й пацикам дав почитати.

Звідки я це дізнався: Джерело - газета Галичина за хз якійсь там рік) Там було сказано, що ця вулиця не перейменовується дуже довгий час... Задали мені якось коли я ще шмарком був, написати твір на тему "Мій рідний край", або щось типу того. Ну я підійшов до цього питання серйозно і звернувся в читальний зал бібліотеки щоб взнати дещо про вулицю, на якій я виріс, і про Привокзальну, а також усе що зв"язане з залізницею в рідному місті. Для покоління пепсі пояснюю, що бібліотека - це не Вікіпєдія, туда треба було ходити ножками і сидіти там, копіюючи інфу на зовнішній носій з малою швидкістю запису (зошит). Кароче твір мій, який получився просто шикарним, забракували, і отримав я за нього оцінку 3. Але цю інфу я запам'ятав - адже це моя рідна вулиця.
Кажуть, що така сама інфа звучала на передачі "Вулиця" по Галичині, але як не соромно б мені було, доведеться признатись що я цієї передачі не бачив sad.gif(( (хто має ці передачі???)

Яблуко, скільки років твоїй вулиці?

Ну і на закуску - декілька чудових фоток з моєї вулиці. вибачайте за звізду давіда

надіюсь, вам було цікаво прийняти участь в моєму маленькому опитувані smile.gif Скоро дам щє одне опитування, як созрію, так що слідкуйте за новинами
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
в тому то й діло, що я не знаю. років 60 точно є - моєму будинку 40 років, а перед тим ще стояла деревяна хата років зо 20.
треба рахувати, коли село Ринь утворилось
Andy_aka_Andy
цікава юсфульна інфа про назви вулиць була знайдена на хорошому сайті http://stanislawow.net.

• карта-схема міста з 1932 року:
Нажміть для перегляду прикріпленого файлу
• оголошення про зміну назв вулиць від 1941 року:
Нажміть для перегляду прикріпленого файлу Нажміть для перегляду прикріпленого файлу

подяка Rajmundowi Piżanowskiemu
MBond
A xtos mozhe pidkazhe meni jak teper nazyvajetsa vulyca, jaka do vijny nosyla nazvu Kil'ceva? unsure.gif Nu duuuuzhe tre..
Friday13
Цитата(Stefa @ 12.3.2008, 10:41) «
А я вважаю, що міська рада правильно робить. Нам потрібно увіковічнювати українських героїв і видатних людей у назвах вулиць, а не радянських.

я з цим погоджуюсь ))) Ми всетаки Україна - незалежна держава. rolleyes.gif

Цитата(Агонь @ 5.3.2009, 21:28) «

а площа Ринок????
Агонь
Читай уважніше

El Vampiro
Цитата(Агонь @ 27.6.2009, 21:54) «
Читай уважніше

Короля Данила?

shooroop
Не знаю на рахунок українських героїв.....але вулиця Дудаєва - це просто нема слів....

До 2004 року я до цього персонажа ставився нейтрально.......але після вбивства поняд трьохсот дітей в м.Беслані його поплічниками я ставлюся до нього як і до назви вулиці Дудаєва негативно. Це таке саме як назівати вулицю в честь А. Онопрієнка чи С.Чекатіло...
kucher
думаю це вулиця Коперника або Кольйова (aka Залізнична)
svk
пусть называют как хотят, только нас, жителей,пусть предупредят за рание.
да и пусть с полгода повисят старые таблички с названием, чтоб люди привыкли к тому , что улица будет называться по-другому...
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.
Database Driver Error

Database Error

Batabase error occurred.
You can try to refresh page pressing here