Допомога - Пошук по форуму - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Маршрутні таксі Івано-Франківська
Наше місто Івано-Франківськ - Форум > Рідний Івано-Франківськ > Вулиця-мікрорайон
Сторінки: 1, 2
Strange_V
Агонь, заміть, що у випадку з літаками й поїздами ти не бачиш реальної картини, поточна ситуація прораховується згідно розпорядком польотів. Чи я помиляюся?

Цитата
А карта з новосібірськом не працює в мене чогось
Наразі у мене теж(
ratm
Цитата(Strange_V @ 12.6.2010, 22:57) «
Агонь, заміть, що у випадку з літаками й поїздами ти не бачиш реальної картини, поточна ситуація прораховується згідно розпорядком польотів. Чи я помиляюся?

Наразі у мене теж(

В потягів є система, яка в ріалтаймі показує де який потяг є. Інформація береться з пристроїв, які розміщені на кожній стрілці, тобто при проходженні розїздів, оператор бачить факт проходження.

Для літаків є радари, звірка з диспетчером.

Для публіки таки не реальна ситуація, а прорахована, хоча може десь і корегується місцями (наприклад затримка рейсу).

А от в місті з вафльою елементарно можна було б зробити систему, яка б в реальному часі показувала де яка маршрутка, тролейбус тощо.
Агонь
Strange_V взагалі-то на авіакарті дані беруться від балди. Для прикладу, беремо літачок з Івано-Франківська до Київа. На карті малюється пряма лінія між Івано-Франківськом і Києвом, дивляться по розкладу скільки часу їде там часу він летить, беруть схематично літак і програмують що він рухається по цій прямій від точки а до точки б за той час який вказано в розкладі. Насправді літаки рухаються по так званим повітряним коридорам, а це не обовязково по прямій (ви ж як поїдом до києва їдете то ви не напряму по дорозі їдете, так само і в повітрі)
Є імха, що Яндекс-паравозіки були реалізовані таким же самим чином тільки набагато легше тому що є карта всі залізниць і в розкладі чітко вказано в якій годині поїзд виїхав, скільки їде до найближчої станції скільки там стоїть і в якій годині рухаться далі.
Sashok
взагалі замітив що в Україні частіше використовують системи GPS-GSM моніторингу (переважно підприємці в яких багато витрат на перевезенні). Правда ця фігня з недешевих, але водіїв які люблять їздити на ліво і лукавлять начальству про невідповідне місцезнаходження ця система палить
Агонь
в швагра брата моєї жінки є дуже хароший знаоймий який працює на дуже великій і відомій організації по перевезенням великогабаритних грузів по Україні
Там поступили по розумному - кожному ваділі видали по корпоративному телефону. А всередині в мобілці була запущена резидентська програма яка кожні Х хв. сканувала місцезнаходження телефону і відсилала на серв. цьої компанії, і любий логіст міг проаналізувати рух транспортц чуть лі не похвилинно. Одна умова щоб телефон був включений. (це одна з умов трудового договору з ваділами)
ratm
По сабжу про маршрутки. Думаю в нас ситуація не набагато краща. тиц
Majesty
Цитата
А всередині в мобілці була запущена резидентська програма яка кожні Х хв. сканувала місцезнаходження телефону і відсилала на серв. цьої компанії, і любий логіст міг проаналізувати рух транспортц чуть лі не похвилинно.

А як це співвідноситься з випадками відхилення від маршруту? Наприклад, коли велика пробка на дорозі, маршрутка може об'їхати суміжними вуличками і рухатись далі.
ratm
Цитата(Majesty @ 25.6.2010, 14:40) «
А як це співвідноситься з випадками відхилення від маршруту? Наприклад, коли велика пробка на дорозі, маршрутка може об'їхати суміжними вуличками і рухатись далі.

Там основна проблема у всіх перевізників - це облік відстані і палива. Тобто одна справа коли ти обїхав пробку, а інша, коли ти попри основну роботу заїхав додому, відвіз знайомому вантаж, просто проспав сутку після пянки, а потім приїздиш і звітуєш що ти або застряг десь, або потратив більше бензину бо повільно їхав і т.п. За наведеною схемою це все видно. А є системи що навіть рівень палива передають, тобто навіть злити нічого не можна. Хоча проти лому нема прийому. (:
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.
Database Driver Error

Database Error

Batabase error occurred.
You can try to refresh page pressing here