Допомога - Пошук по форуму - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Безпритульні тварини
Наше місто Івано-Франківськ - Форум > Рідний Івано-Франківськ > Що нового в Івано-Франківську
greya
Шановні користувачі та гості, дуже прошу звернути свою увагу на дану тему.

Справа в тому, що наше місто ніяк не може справитись з "проблемою" безпритульних тварин. (http://www.ifportal.net/news/full/13325.html)

Але бути байдужими більше не можна... Ми не те що ніяк не захищаємо тварин, навпаки - вони щодня страждають від людського зла. І це факт. Слід бодай спробувати захистити істот, котрі не винні, що живуть поряд з нами... 

Я дуже прошу, справді прошу... Можливо у когось є знайомі люди, можливості, ідеї як здійснити в місті грамотну стерелізацію безпритульних тварин. Чи можливо в місті вже існує такий рух, якому просто бракує розголосу і підтримки.

Прошу, не будьте байдужими. Любите тварин - чи ні, - значення не має. Це питання вже навіть не в любові, а в суспільстві. Не може бути розвинутою і щаслиною країна, на вулицях якої скавучання та кров зневажених тварин...

Будь ласка, допоможіть якось...
Nymphetamine
взагалі то...цією проблемою повинна займатись влада...але оскільки вона, сидячи у своїх кабінетах, не бачить такої суттєвої проблеми ізабула про всю моральність шодо поводження з тваринами, здалось би придумати бодай щось...щоправда я не знаю ніякого закладу, який міг би, або натякав на усунення даної ситуації...єдине, шо памятаю, шо коло мене жила бабуся...і мала повно котів та собак вдома...але це робила вона добровільно...суто через любов до братів наших менших...тепер навіть не знаю, де вона...тому, якщо є модливість або бодай ідея, то кажіть-я буду старатись допомогти...мій номер ICQє на в моєму інфо...)))
Агонь
greya, у нас деякі люди собі лишню пачку масла не можуть позволити купити, а ти кажеш тварин захищати...
greya
влада - те що ми обрали самі...

але дякую, за увагу до питання. треба хоч спробувати знайти вихід. допомогти тій владі, бо вона ж не всесильна як виявляється. 

Сашок а очі голодної тварини - допоможуть купити "лишню" пачку масла?

я не захищати кажу, а вирішити питання. здійснити стерилізацію - достатньо раз на тривалий період...

...між іншим, у нас є і люди, котрі ікрою перепрошую как.ють
Nymphetamine
ну не скажіть...нам до влади просто нема кого вибирати...але то правда трішки інша тема...

а за увагу, будь ласка)
Агонь
greya, шановна, у нас в державі політична криза, ціни ростуть вище ніж ввп і середня зп, ростуть зовнішні борги України,
в місті більше половини домів чекають вже більше 5ти років на капремонт, в більшості підвалів стоїть вода, 50% населення сидять без гарячої води, 90% ліфтів треба списувати нагуй - так як вони двічі відкатали своє, в лікарнях вмирають люди через "проводка погана - довелось виключити лікарню від світла на деякий час" хм... список я можу продовжити... кращє думати в іншому, більш потрібному руслі
greya
Сашок,

..невже ви справді гадаєте, що я написала таке звернення і не обдумувала проблеми людей? але про себе ми думає часто і багато. і кожен з нас все ж може вплинути на своє життя.

а тварини - брудні, голодні і хворі - на вулицях міста - хто має думати про них?

якщо ми - такі нещасні, і кволі, лиш своєю неувагою - погіршуємо ситуацію.

крім того - ті ж самі найбідніші люди, літні і безпритульні - якраз найбільше приділяють уваги тваринам і діляться шматом хліба. не ви і не я - а бабця з пенсією менше 1000 гривень.

та й інші проблеми - ніхто не відкидає. ваша критика безпідставна. навпаки. психологи кажуть що в критичних умовах ми діємо ефективніше і розумніше. тай проблема тварин не нова

але якщо ви особисто так зайняті покращенням життя бідних верств населення і умов їх життя... то - це святе. можете не приділяти тоді уваги даній темі. - ви й справді з точки зору гуманізму (де людина у центрі цінностей) займаєтесь більш благородною справою...

дякую, що звернули увагу на мій пост.
NetStar
Сумно стає коли дивишся Animal Planet і розумієш шо у нас такого відношення до тварин нема і наврятчи колись буде.
greya
..не буде - якщо самі такого не зробимо.

та й те що показують - одиничне. достатньо мати бодай би хороший притулок і захист закону. це - зовсім не багато...
NetStar
...але і того не зроблять бо по великому рахунку нікому того не треба... лише небагатьох хвилює доля безпритульніх тварин, це навіть по постам в цьому топіку видно.
13-den
Кстати в нашем городе есть общество защиты домашних животных! И есть приют для бездомных животных которому нужна финансовая помощ так как наши дармоеды в городской раде дальше своего кабенета не видят и ещё они на этой проблеме умудряються деньги зароабатывать - козлы! ну я увлёкся, кароче вот тебе скидываю брошурочку! Кому интересно могут помоч!
Как говориться: "Мы в ответе за тех кого приручили!"

Кстати спасибо за статью на главной странице этого сайта!
husain_if
а що дасть та стереалізація ? blink.gif і що то таке..

greya - притулок гроші коштує mellow.gif
NetStar
йуй tongue.gif . такий дорослий а незнаєш tongue.gif . Стерелізацію роблять шоб звірюшки не плодились.
husain_if
Цитата(NetSt@r @ 27.10.2008, 18:21) «
йуй tongue.gif . такий дорослий а незнаєш tongue.gif . Стерелізацію роблять шоб звірюшки не плодились.

Каструвати blink.gif ви що гоните народ!
greya
Цитата(Хуська @ 27.10.2008, 16:41) «
а що дасть та стереалізація ? blink.gif і що то таке..

greya - притулок гроші коштує mellow.gif

радосте, все коштує, але не на все бракне грошей... от я її почала тему, щоб не забули що і на це тре виділити.
greya
.... боюсь що мало хто запамятає цей пост чи зверне на нього увагу.

...сьогодні загинув мій друг... маленький і такий гарний. його звали Аладін. по схожості з красенем героєм...

збила машина. 

а його "мама" сидить біля нього. в такі моменти молю Бога, щоб у тварин не було душі. адже душа б розірвалася на клаптики. їх у неї було троє. вона охороняла їх як могла. і от вже останнього забрала  доля....

Galina
Сумно... Сумно, що таке відбувається...

greya, співчуваю!

І що найгірше так те, що насправді ситуацію можна змінити і нормальними способами.
Але чомусь в нашій країні все робиться не по-людськи. А робиться з метою як грошей заробити: раніше, коли приїжджали собаколови, то вони виловлювали собак, але залишали 1-2 (найчастіше сук), щоб ті дали подальших нащадків і собаколовам було з "чим" (перепрошую, але не можу в даному випадку "з ким" написати, бо не той зміст вийде) надалі "працювати". Тепер, коли для Євро-2012 треба зменшити кількість безпритульних тварин, то, як ви думаєте, це робиться? - Всюди по Києву розкидають труєні харчі. Бо так дешевше. А як все це робиться, мало кого торкає... Хіба що іноді собачників, бо і їх собаки нариваються на небезпеку отруїтися...

От чому так?

Невже ми настільки гуманні, що не можемо дати ладу цій проблемі? Куди ми премося в Європу? Там немає безпритульних тварин, там немає таких жорстоких методів поводження з ними...
Vickie
Цитата(Сашок @ 6.10.2008, 10:33) «
greya, шановна, у нас в державі політична криза, ціни ростуть вище ніж ввп і середня зп, ростуть зовнішні борги України,
...кращє думати в іншому, більш потрібному руслі

А людяність, по вашому, це непотрібне? Так? Давайте гризти один одному горло, давайте будемо байдужі до тих,  кому потрібна допомога... І що з нами буде? - Повна деградаціяє.

Люди, на відміну від тварин, мають шанс прогодуватись. А безпритульні тварини? І взагалі, звідки вони взялись? Це такий особливий вид тварин - безпритульні? Ага, як жеж! Це результат безвідповідальності двоногих істот - людей (хоча важко назвати їх людьми, все ж таки двоногих істот), які беруть гарненьке маленьке кошеня чи песика, чи іншу тваринку, а потім це гарненьке маленьке перетворюється у дорослу тварину, яка раптом набридає хазяївам, і викидають вони нещасну тваринку, як якийсь непотріб... Це справедливо? Хто ж тут зло, не скажете?

Цитата(13-den @ 19.10.2008, 22:33) «
Кстати в нашем городе есть общество защиты домашних животных! И есть приют для бездомных животных которому нужна финансовая помощ так как наши дармоеды в городской раде дальше своего кабенета не видят и ещё они на этой проблеме умудряються деньги зароабатывать - козлы! ну я увлёкся, кароче вот тебе скидываю брошурочку! Кому интересно могут помоч!
Как говориться: "Мы в ответе за тех кого приручили!"

Абсолютно точно! Я сама недавно довідалась про цей притулок. А в нашему ЦУМі ПРИКАРПАТТЯ, на першому поверсі, де знаходиться маленький прилавок - зоомагазин, так от там збирають кошти для цього притулка. Якщо не довіряєте такому збору, можна зробити це особисто притулку, що знаходиться за адресою, яка вказана в статті вище.

Щодо стерелізації, це дійсно найгуманніший вихід, але, на жаль, коштує грошей і немалих. А нашим чиновниками дешевше робити відстріл, ніж стерелізувати тваринок. Як можна вплинути на ситуацію? Може є якісь організації в нашому місті, які збирають подібні підписи? Хтось про таке чув? 

Я досі не можу відійти від минулорічної картини, коли вранці почула постріл, а потім скуління песика, якого всі в дворі дуже любили і годували, але знайшлись такі, що подзвонили в спеціальну службу по відстрілу тварин. Цей малюк так і загинув.... вдалось спасти тільки одного.

Скажіть, це ГУМАННО??? Хіба так поступає цивілізоване суспільство (а ми себе ж таким рахуємо)???

Friday13
може хтось написати де дійсно цей притулок а то в "статті вище " я шось адреси не бачу....
дякую...
rolleyes.gif
Vickie
Цитата(Friday13 @ 4.10.2009, 21:01) «
може хтось написати де дійсно цей притулок а то в "статті вище " я шось адреси не бачу....
дякую...
rolleyes.gif

Приємно бачити дійсно небайдужих до цієї проблеми людей! smile.gif

Я поки що не була в цьому притулку особисто, але якщо вас цікавить, то він знаходиться за адресою: Івано-Франківська обл., Тисменицький р-н, с. Павлівка, вул. Довженка 20. А саму статтю побачите тинцнувши на слово стаття  smile.gif
COLOBOCman
Всю тему непосилив прочитати, але виникло таке питання: Про безпритульних людей вже всі забули, чи почнемо з тварин?
Vickie
COLOBOCman, а варто б було "посилити" тему, раз тут відписуєте, тим паче, що вона зовсім невеличка.  dry.gif
COLOBOCman
Прошу вибачення, тема справді цікава і я подав поганий приклад іншим користувачам, про те перед своїм попереднім повідомленням "пробігся очами" по темі, не вчитуючись дуже глибоко. Про те, ми відхиляємся від теми)
а я вечорами годую безпритульних котів салакою)
Агонь
З собак, які піддалися ефтаназії, зроблять кістяну муку та згодують курам — начальник УЖКГ

© http://malakava.com/article/11932
firestalk
Не можна приймати рішення без розрахунків, але важливо, що рахувати: тварин чи бюджет…
Vickie

Цитата(greya @ 5.10.2008, 21:40) «
Шановні користувачі та гості, дуже прошу звернути свою увагу на дану тему.

Справа в тому, що наше місто ніяк не може справитись з "проблемою" безпритульних тварин. (http://www.ifportal.net/news/full/13325.html)

Але бути байдужими більше не можна... Ми не те що ніяк не захищаємо тварин, навпаки - вони щодня страждають від людського зла. І це факт. Слід бодай спробувати захистити істот, котрі не винні, що живуть поряд з нами..
.

Хочу знову підняти цю тему. Звертаюсь до небайдужих до цієї проблеми форумчан. Кому байдуже чи просто кортить пофлудити - "ПрАходім мімА"!

Цитата
Я дуже прошу, справді прошу... Можливо у когось є знайомі люди, можливості, ідеї як здійснити в місті грамотну стерелізацію безпритульних тварин. Чи можливо в місті вже існує такий рух, якому просто бракує розголосу і підтримки.

Прошу, не будьте байдужими. Любите тварин - чи ні, - значення не має. Це питання вже навіть не в любові, а в суспільстві. Не може бути розвинутою і щаслиною країна, на вулицях якої скавучання та кров зневажених тварин...

Деякі ідеї є, але потрібна підтримка волонтерів. Я багато гуглила шукаючи бодай хоч якихось зоозахисників нашого славного міста, але була страшенно розчарована, бо так і не знайшла. Майже в кожній області є люди, які гуртуються разом, їздять до притулку бездомних тварин, надають їм допомогу...., але чомусь не у нас. Невже у нас живуть найгірші, черстві люди, які дбають лише про свій достаток, лише про себе? Філософствувати можна довго, але треба нарешті діяти.

Якшо на форумі є люди, які можуть допомогти - 1) інформацією щодо зоозахисників Івано-Франківська, 2) фізичною чи матеріальною допомогою притулку бездомних тварин - відписуємось. 
husain_if
Не проти поїхати до них в притулок. Правда не знаю що там робити тре)
подивитись, погладити?
Но ідея хороша, давайте збиремся і поїдемо туда ?
Vickie
Цитата(husain_if @ 19.5.2010, 3:38) «
Не проти поїхати до них в притулок. Правда не знаю що там робити тре)
подивитись, погладити?
Но ідея хороша, давайте збиремся і поїдемо туда ?

Рада, що все ж таки є небайдужі wink.gif

Що там робити, можна розібратись на місті - допомогти в притулку (прибрати шось, перев"язати можливо тваринок, бо там стерилізують їх, допомогти нагодувати...) та і просто подарити нещасним трохи свого тепла (їм це теж потрібно). Було б добре щось привезти їм смачненьке (корм, продукти, можна і спорчені) - хто що може. Короче, можна зробити вилазку-розвідку, подивитись, шо треба, розпитати і по мірі можливості допомагати. Розумію, що багато народу відсіється зразу, бо приємніше зустрітись на форумівках-зустрічах, попиваючи 100 гр. чаю, але ж можна організуватись і зробити дві гарні справи - приємне з корисним smile.gif Хоча би так, як це роблять в інших регіонах. От, наприклад, у столиці є сайт, де люди вирішують проблему безпритульних тварин, регулярно відвідуючи притулки, збираючи допомогу для них:
http://forum.ua-vet.com/viewtopic.php?f=31&t=9153
http://forum.ua-vet.com/viewtopic.php?f=135&t=12219
http://forum.ua-vet.com/viewtopic.php?f=135&t=2409

Я намагалась самотужки навести справки щодо хоч якоїсь організації, яка курує безпритульних тварин у нашому місті, та глухо, як в танку... Може, не там шукала, тому буду рада будь-якій інфі.

Чомусь впевнена, що наш топикстартер теж в команді? cool.gif
Хто ще?
husain_if
smile.gif Я
Das_Licht
http://vkontakte.ru/club8261205 - ще одна група вконтакті. Є бажаючі допомагати - пишіть, приєднуйтесь =)
Vickie
Знову я smile.gif
Я все-таки знайшла пару людей, які намагаються спасти нещасних тварин у притулку (і не тільки в ньому) від голоду. Ситуація там жахлива і критична! Потрібні харчі (недоїдки, кості, крупи, з яких варять каші, хліб - все, що можна їсти), бо їсти там реально нема що. sad.gif Волонтери, з якими я познайомилась, часто годують та лікують тварин ЗА СВІЙ КОШТ!
Будь ласка, не ігноруйте банки з пожертвами, які стоять в багатьох зоомагазинах міста та в Сільпо (єдиний поки шо супермаркет, який допомагає крупами!). Але прохання - не везіть гроші (якщо раптом захочете допомогти таким чином) у притулок, а саме директору притулку! Краще харчі, харчі і ще раз харчі тваринам!
Якщо неважко, скопіюйте, будь ласка, моє повідомлення в Вконтакте у вищевказаній групі!
ДЯКУЮ!
Das_Licht
Скопіювала.  smile.gif Пропоную об'єднати бажання та зусилля, напишіть мені будь ласка в icq або в ПП. 
GyrGylkA
Підтримую Вас та з надією, що буде якась робота і результат, а не тільки балачки на форумі. В групу підключилась, підєднаю друзів, які не байдужі та подумаю, що робити далі
greya
чому не везти гроші?... і я і мої друзі завжди кидаємо скільки можемо,(інколи можемо багато) у баночки у "Природі" та у ветеринарній клініці....

там що така корупція?... знаю, що керівництво досить людяне колись було, навіть не обговорюється. а зараз є якісь зміни, просто я не в курсі?.....

Vickie
Цитата(Das_Licht @ 30.6.2010, 3:00) «
Скопіювала. Пропоную об'єднати бажання та зусилля, напишіть мені будь ласка в icq або в ПП.

Das_Licht, дякую! Обов'язково зв'яжемось! smile.gif

Цитата(GyrGylkA @ 30.6.2010, 17:31) «
Підтримую Вас та з надією, що буде якась робота і результат, а не тільки балачки на форумі. В групу підключилась, підєднаю друзів, які не байдужі та подумаю, що робити далі

Все правильно, GyrGylkA, балачки балачками, але треба діяти, нарешті. Коли я вперше натрапила на форум захисників безпритульних тварин (тут лінк: forum.ua-vet.com), я здивувалась, що майже в кожному місті країни є волонтери, які збираються разом і відвідують притулки, годують безпритульних тварин та лікують їх. Так от здивувалась я тому, чому ж в нашому місті нема такого руху? Звичайно є добрі, сердечні люди, які деколи підгодовують бездомних тварин, і я таких знаю особисто, але чому б не об'єднати зусилля?
Правильно кажуть – хто шукає, той знаходить. Я познайомилась з декількома такими волонтерами, які самотужки лікують, годують бездомних тварин та відвозять їжу в притулок в с. Павлівка.

Цитата(greya @ 30.6.2010, 19:10) «
чому не везти гроші?... і я і мої друзі завжди кидаємо скільки можемо,(інколи можемо багато) у баночки у "Природі" та у ветеринарній клініці....

там що така корупція?... знаю, що керівництво досить людяне колись було, навіть не обговорюється. а зараз є якісь зміни, просто я не в курсі?.....

Грея, як раз в попередньому своєму пості я писала і прохала:
Цитата(Vickie @ 30.6.2010, 0:20) «
Будь ласка, не ігноруйте банки з пожертвами, які стоять в багатьох зоомагазинах міста та в Сільпо (єдиний поки шо супермаркет, який допомагає крупами!). Але прохання - не везіть гроші (якщо раптом захочете допомогти таким чином) у притулок, а саме директору притулку! Краще харчі, харчі і ще раз харчі тваринам!

Як раз таки ці банки з пожертвами і встановили жінки, з якими я недавно познайомилась. Це про них і їхню роботу я писала вище. Я теж долучилась до них, і теж намагаюсь влаштувати ці банки по зоомагазинах чи магазинах міста. На зібрані гроші купуються кістки і крупи для тварин, які зразу ж везуться в притулок. Там потрібне саме це - їжа та ліки (протигельмітні препарати та ін.), а не гроші. Я не знаю особисто директора притулку, тому не буду тут нічого писати, але волонтерки кажуть, що туди гроші не потрібно везти, краще зразу накупити все необхідне. Собаки там явно недоїдають, буває, що не їдять по 2-3 дні, тому накидуються навіть на звичайний хліб sad.gif
Нажаль, не всі власники та директори погоджуються на те, щоб встановити такі банки в своїх магазинах та зоомагазинах, але дуже вдячна тим, хто дає на це дозвіл, а також допомагає з кормами по закупочній ціні. Таких людей мало, на жаль. Тому всім, хто може і хоче допомогти – Welcome!
Ще варіант – це просто попитати в закладах харчування про те, чи можна забирати недоїдки, особливо які залишаються після банкетів, а особливо після весіль /випускних /ДН… Я заходила в пару забігайлівок, але там мені відмовили, тобто сказали, що розбирають все по селах свинях. Можливо комусь з вас вдасться?

Якщо є ще якісь ідеї – пропонуйте, будемо думати.
GJK64
Доброго вечора, перечитала темку про собак і притулок. Я думаю, що треба дійсно щось попробувати зробити. На днях говорила з людиною про притулок в Павлівці. Кажуть, там страшне становище, собаки голодні по декілька днів, болото після дощу, вони там хворі. Одним словом, щось страшне. Є люди, які хотять допомогти, але зрозуміла, що власник не горить бажанням.

GJK64
Шановні форумчани! Сьогодні я бачилась з людиною, яка займається годуванням тварин в притулку. Ми закупили сьогодні корму для них, але грошей катастрофічно не вистачає. В суботу знову поїде жінка туди, планую поїхати з нею. Якщо хтось бажає прийняти участь, зв"яжіться зі мною. Для "просто так" прошу не звертатись. Тел. 0972282308 Галина Йосипівна.
ruslanif
Поговорили побалакали і забули, а толку? і так усі... далі балачок не йде, якщо хочете допомогти допомагайте починайте з себе повірте це буде ефективніше ніж намагатись перевернути світ і залучити якомога більше народу до проблеми.
І, як кажуть, ініціатива наказуєма.

Vickie
До речі, хто забув, а хто і не забув. Пару волонтерів активно продовжує допомагати бузпритульним тваринам, збираючи кошти на харчі по виставкам собак та на інших мiроприємствах.
У мене прохання-запитання до адмінів форуму, чи можна зробити сторінку-оголошення типу "віддам в добрі руки" та "пропала тварина" на форумі, де можна б було завантажувати фото тварин і т.д. Дякую!
COLOBOCman
Ідея хороша.
Vickie
Дуже дякую. Я зв"яжусь з вами найближчим часом smile.gif
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
Поясніть мені одну річ. Їду я сьогодні з угорсько-українського кордону. Знаєте, що перше кинулось в очі в Україні? Безпритульні пси і коти. Ані в Парижі, ані в Дрездені, ані у Відні я не бачила жодну безпритульну тварину. А у нас пару км від кордону починається нашестя.
13-den
Прикол в том что сАвок "помог"... В Европейских странах эти проблемы решались десятками лет, а что взять после розвала старой системы? Когда-то при совке было просто приезджает машина и гребёт всех животных на мыло... - негуманно ужас, а у нас так и досихпор и осталось, никакого уважения к животным.
Vickie
Я знову звертаюсь з проханням:

Цитата(Vickie @ 15.11.2010, 15:26) «
У мене прохання-запитання до адмінів форуму, чи можна зробити сторінку-оголошення типу "віддам в добрі руки" та "пропала тварина" на форумі, де можна б було завантажувати фото тварин і т.д. Дякую!

Ситуація вкрай серйозна і нам (волонтерам) потрібна будь-яка допомога, в просторах інтрнету зокрема. Зараз похолодало і безпритульні тварини, а серед них і вагітні сучечки і цуценята або мерзнуть на вулицях, або гинуть від рук нелюдів. Ми хотіли би створити окрему тему в рамках цього форуму, де могли б завантажувати фото цуценят і песиків з подальшою їх розкруткою (рекламою) для того, щоб знайти для них господарів. Ця схема працює - перевірено іншими містами. Чому б не зробити це і в нашому славному Франківську? До того ж розповсюджуючи адресу нашої теми, ми тим самим будемо рекламувати і цей форум. smile.gif
Сподіваюсь, що адміністрація форуму відкукнеться на прохання!

Цитата(13-den @ 23.11.2010, 17:18) «
Прикол в том что сАвок "помог"... В Европейских странах эти проблемы решались десятками лет, а что взять после розвала старой системы? Когда-то при совке было просто приезджает машина и гребёт всех животных на мыло... - негуманно ужас, а у нас так и досихпор и осталось, никакого уважения к животным.

Ми б"ємось і над цим питанням також. Одна з волонтерок оббила всі пороги (і продовжує це робити) нашої обладміністрації з проханням виділити землю під притулку для тварин. Якби було б ДЕ, то спільними зусиллями можна було б влаштувати нормальний притулок для тварин, а не такий, що діє в Павлівці, де тваринки б давно здохли з голоду без добровільної допомоги волонтерів, бо, як склалось враження, власнику притулку вони до одного місця, на жаль...
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.
Database Driver Error

Database Error

Batabase error occurred.
You can try to refresh page pressing here