У вас я вишиванка? Що вона для вас? Я б сам хотів потішитись що в мене вона є, та наразі ще немає... Чи може проіснувати Україна без вишитої сорочки? Що символізує ця частина одежі?
Цитата
ВИШИТА СОРОЧКА (Ольга ДІДЕНКО)
Вишиту сорочку, китайку калини Й освячений Богом синьо-жовтий стяг Вже багато років несе Україна Гордо і достойно на своїх плечах.
Несе через бурі, через сніговії, Крізь війни і чвари, зневіру і страх. Вишита сорочка личить Україні, Тримається міцно на її плечах.
Був час - яничари нам забороняли Вишиту сорочку вдягати колись, Тепер наші мрії і наші бажання В хрестиках блакитних докупи сплелись.
По цілому світі цю сорочку знають, Синьо-жовтий колір всюди пізнають. За муки й страждання її поважають, В майбутнє дорогу для неї кладуть.
Вишита сорочка. Хрестики дрібненькі — В них сплелись надія, віра і любов... Пісня українська, щебет соловейка На зло яничарам повернулись знов.
Онукам і дітям вишиту сорочку Даруймо на свято і на кожний день. До ніг України кладімо віночки, Сплетені з любові і наших пісень.
(«Збручанське літо», антологія поезії Підволочищини Т., «Підручники і посібники», 2005)
Антін Кравс
7.11.2008, 23:24
Є =) Одна) і дві в розробці) а ця антиквар))) перш за все найулюбленіша сорочина в гардеробі...а ще вонга для мене крута)))) найкраща ббагат о спогадів)) Люди звертають увагу якщо ти в вишиванці...в позитивному значенні)
figaZ2dam
7.11.2008, 23:33
є. моя улюблене-чорна. а інші пороздаровувала своїм сестрам
Das_Licht
7.11.2008, 23:33
Мені дуже подобаються вишиті сорочки. Поважаю тих, хто їх носить і горджуся вдягаючи свою... Приємно відчувати погляди старших людей... їхнє здивування, погляди в яких відображається гірке минуле, в яких український дух. Якщо людина носить вишиту сорочку усвідомлюючи що це не просто одяг, а символіка, доказ того... що "Ще не вмерла Україна", то це дуже радує, побільше б таких)
Strange_V
7.11.2008, 23:36
На жаль немає. Але хочу. Для мене вишита сорочка - це символ, символ українця, патріота. Раніше з вишиванкою було пов'язано багато традицій.. але наразі то все забувається.
От нагуглив _http://www.etnos.com.ua/index.php?categoryID=82
LandOfBrokenHearts
7.11.2008, 23:46
Для мене вишита сорочка - то не просто одяг, а символ мого патріотизму, нагадування про славне минуле України і надія на світле і не менш величне майбутнє.....Маю дві вишиванки))))одну класичну, яку вишивала моя прабабуся і одну рожевого кольору)
Nymphetamine
7.11.2008, 23:55
в мене є така штучка..але поки що тільки чорна...біла зараз шиється...дуже дорожу нею...і одягаю виключно по святах...вона для мене як символ віри в себе,в Україну, гордість за наш народ,любов до батьківщини, щирість і барвистість нації...просто все, що повязане зі словами Україна, Українці, Українське...люблю люблю люблю
Ptashechka
9.11.2008, 1:54
немає. але мрію мати. аби ж вони не були такими дорогими! Але краса вимагає жертв
greya
9.11.2008, 16:52
а я вишиванки ношу з дитинства коли є бажання - вдягаю. і нема значення дорога вона чи ні - я собі на весілля дорогу куплю))
natalka
28.7.2009, 16:07
вишита сорочка - це мій найсвятковіший одяг. виражає найкращу з моїх якостей, а саме: приналежність до Українського народу. тому не дозволяю собі вишмірювати її в поїздах, бо душу не обтирають об брудні лавки.
web
1.12.2009, 15:47
Я нещодавно собі замовила сорочку через інтернет ось на цьому сайті задоволена дуже гарна і ціна клас
Charly
23.6.2010, 22:19
Блін, аж стидно зізнатись, що немаю вишиванки... Завжди цю покупку відкладаю, а так щоб вишити - то нема кому. До речі чисто випадково дізнався що є нічний ринок у Коломиї де продають вишиванки, причому купляти їх приїздять з Києва і Львова перекупщики. Тож як може кому треба то я взнаю де саме то діло по яких днях і по яких годинах.
BAD__GIRL
23.6.2010, 23:10
Дуже хороші вишиванки у Верховині, так само приїздажють перекупщики скуповувати! правда Коломия блище=)
Das_Licht
27.6.2010, 19:39
Хтось знає де в нас в місті можна заказати вишивку ручної роботи? можливо якась бабулька шиє)))
pozitronik
27.6.2010, 19:51
В мене знайома шиє, щоправда вона сама зі Львова, та я думаю звідтіля не так проблемно передати її
Das_Licht
27.6.2010, 20:03
Зате проблемно зняти мірки, обговорити деталі і т.д
BAD__GIRL
27.6.2010, 22:05
Любця Чернікова шиє і не тільки сорочки але то досить не дешево
datacopy
27.12.2010, 11:59
Працюю у фірмі Едельвіка, це є виробник українських автентичних тканин. Є безліч видів декоративних Українських тканин!!! Є свій інтернет сайт , там можна передивитися перелік тканин, та інших швейних виробів власного виробництва. Також є інтернет-магазин у ньому можна замовити за привабливими цінами нашу продукцію, у тому числі вишиванки, чоловічі, жіночі, і навіть дитячі, нова продукція - вишиванка для немовлят (крижма). По усім питанням звертайтеся до мене особисто i@edelvika.com. Буду радий Вам допомогти!
Агонь
31.12.2010, 17:38
Пацани вперед в Косів! по суботах там базар айс і вишиванки бюджетні і якісні і саме головне - там справжні вишиванки! якшо цікавлять подробиці - пишіть
Sashok
1.1.2011, 16:58
Цитата
і саме головне - там справжні вишиванки!
а там з свастіками є?
Агонь
1.1.2011, 20:41
є
lifelong
19.3.2012, 14:29
Одна моя викладачка, казала, що ті студетни, які носять в інститут вишиванку - перші виїзджать жити за кордон)) так запам"яталось чомусь) це її спостереження