Допомога - Пошук по форуму - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Коли до вас говорять чужою мовою...
Наше місто Івано-Франківськ - Форум > Особистість та суспільство > Я - українець
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5
time4you
Взагалі то в Україні зараз іде масштабна українізація-починаючи від закладів освіти і закінчуючи ЗМІ. Тому не потрібно розповідати про притиснення української мови. Навпаки, російськомовні канали забороняють транслювати навіть по кабельному телебаченню.
greya
справді?! жах!! це велика трагедія аж на 18 років незалежності боротись за українську в Україні....)

як російськомовна пригноблена меншість це переживе - неуявляю навіть.... ohmy.gif  

Цитата(Strange_V @ 26.10.2008, 0:26) «
Маленьке ІМНО про дискусії щодо мов - це не має смислу. Хоча і кажуть, що в дискусії народжується істина.. це питання "холіварне" по своїй суті, навряд можливо переконати в чомусь опонента (як однієї так і іншої сторони).

ну що ви? як це немає "смислу"?... тут сенс - аж зашкалює - вчимося вправлятись у диспутах, звертатись до історії, он конституцію вже читаємо)...

...просто кожен - на своїй мові))
time4you
Цитата(greya @ 27.10.2008, 16:12) «
справді?! жах!! це велика трагедія аж на 18 років незалежності боротись за українську в Україні....)
як російськомовна пригноблена меншість це переживе - неуявляю навіть.... ohmy.gif  

А хто саме боровся АЖ 18 років?

Може вам і подобаються фільми на українській мові, але я обираю фільми на російській. І російську мову нікому не нав'язують, на відміну від української.
greya
ну дійсно - хто боровся? "якщо не я" - то значить ніхто?.. цікаво, але варіант.

і це вже край нахабства навязувати українську мову в Україні. ну як таке допускати?! ану - у живий ланцюг і "отстоім русский язиК"!!

ой... вибачте що з помилками(( я просто ніколи не вивчала російської мови. з іноземних - лиш англійську, та й ту - погано знаю(
Sashok
Цитата
І російську мову нікому не нав'язують, на відміну від української.

ну з цим я б поспорив, де тіки ненапишеш по українській де багато пишуть на рос. так просять писати шоб було ясно, а я гадав шо словяські народи тим і відрізняються від інших, шо розуміють один-одного без проблем...
escaper
Цитата(Sashok @ 27.10.2008, 21:41) «
ну з цим я б поспорив, де тіки ненапишеш по українській де багато пишуть на рос. так просять писати шоб було ясно, а я гадав шо словяські народи тим і відрізняються від інших, шо розуміють один-одного без проблем...

та розуміють вони ( росіяни) українську, просто неможуть і нехочуть САМІ СОБІ в цьому признатись.
навіть якщо росіянин перший раз в житті почує укр. мову то зрозуміє більше ніж би зрозумів, ну скажем, німецьку.
time4you
Цитата(greya @ 27.10.2008, 17:00) «
ну дійсно - хто боровся? "якщо не я" - то значить ніхто?.. цікаво, але варіант.

і це вже край нахабства навязувати українську мову в Україні. ну як таке допускати?! ану - у живий ланцюг і "отстоім русский язиК"!!

ой... вибачте що з помилками(( я просто ніколи не вивчала російської мови. з іноземних - лиш англійську, та й ту - погано знаю(

Ви так і не відповіли, хто саме боровся...

А за нахабство.... Нахабством я вважаю нав'язування української мови. Я розмовляю на російській, думаю на російській... То якого біса хтось має мене повчати якою мовою мені спілкуватись? Я спілкуюся російською, об мені так звично, а не тому, що я ненавиджу українську. Вибачте за помилки.... rolleyes.gif
Sashok
ну так колись хтось говорив українською, писав нею, а потом появилися Валуєвський циркуляр, Емський указ...
Цитата
Я розмовляю на російській, думаю на російській... То якого біса хтось має мене повчати якою мовою мені спілкуватись?

ну і ніхто тобі я думаю не мішає розмовляти і думати, а якшо хтось і достає питаннями, то раджу кинути в ігнор...
greya
Цитата(time4you @ 28.10.2008, 8:11) «
Ви так і не відповіли, хто саме боровся...

А за нахабство.... Нахабством я вважаю нав'язування української мови. Я розмовляю на російській, думаю на російській... То якого біса хтось має мене повчати якою мовою мені спілкуватись? Я спілкуюся російською, об мені так звично, а не тому, що я ненавиджу українську. Вибачте за помилки.... rolleyes.gif

..та нічого, що з помилками - нічого страшного. я он українською спілкуюсь так і то з помилками пишу. а  вам взагалі все можна пробачити. подумаєш... 

а  хіба вам дійсно цікаво хто боровся? бо я не власну думку збираюсь написати, а наприклад прізвища реальних людей - як політиків, так і десидентів, так і звичайних вчителів у школі, професорів у ВУЗах, продавщиць, гідів, ветеринарів, залізничників... їх всіх назвати? гадаю, що навіть мільйони прізвищ у пості не змусять вас звернути увагу на те, що ви не бажаєте сприймати. та  й для чого? ви ж ітак вдоволені. навіщо вам це? от і я собі просто буду говорити теж своєю мовою і за конституцією - відстоювати гідність державної. ніхто ж не проти?)

а коли хтось вам заважає, - навіть за них прошу вибачення. і справді все лишнє - краще у ігнор)) і "проблем нет"  rolleyes.gif
NetStar
Цитата(time4you @ 28.10.2008, 8:11) «
Нахабством я вважаю нав'язування української мови. Я розмовляю на російській, думаю на російській... То якого біса хтось має мене повчати якою мовою мені спілкуватись? Я спілкуюся російською, об мені так звично, а не тому, що я ненавиджу українську. Вибачте за помилки.... rolleyes.gif

+1

От я наприклад відколи сказав своє перше слово і років до 6-7 говорив на російській мові. Прийшлось переучуватись коли пішов в українську школу (незахотіли мене в російську віддати хоча я дуже хотів). Зараз у 95% випадків говорю на українській але всі записи, статті і т.д. на російській (думаю ви замітили по урокам які я туво викладаю) і "думаю на російській" - це тож про мене. І шо??? Кожен спілкується як йому зручно, головне шоб інші розуміли.
Ptashechka
Цитата(NetSt@r @ 28.10.2008, 19:53) «
"думаю на російській" - це тож про мене. І шо??? Кожен спілкується як йому зручно, головне шоб інші розуміли.

Москаль! angry.gif
greya
от зара напишу пост - і посипляться цитати....)

та я тут у столиці була - люблю пошану Києву віддавати)... ну і значить хто там казав що українська в Україні - на першому місці - жесть як помиляєтесь. от мені особисто нахамили просто так, перекрививши мою відповідь на щось не зрозуміле... так- це було швидше винятком, більшість чудово переходила на рідну мову, забувши, що перед тим "да-кали і как-али"...

хто знає про що я - зрозуміють і так. а для решти: - українську ще треба відстояти. 

ну так не проблема - поборимось!  wink.gif "наша мова солов'їна, піде з нами у віки!!! доки буде Україна - доти будуть козаки!"  laugh.gif tongue.gif
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
Залежно від ситуації.Якщо в онлайні - то говорю і далі українською, якщо реал -частіше російською, бо мою українську і в Франківську не всі розуміють.Якщо з іноземних країн - англійська
Andy_aka_Andy
спілкуюсь українською завжди і всюди; переходжу на іншу мову тоді, коли співрозмовник української не розуміє.
не більше і не менше smile.gif
NetStar
народ, ви не уявляєте наскільки тупо виглядає ця дискусія. Для чого робити якесь поділення? Українці, росіяни, білоруси, поляки... ВСІ МИ СЛОВ"ЯНИ!!!
Sashok
Цитата
ВСІ МИ СЛОВ"ЯНИ!!!

африканця я неможу назвати слов'янином
NetStar
а причому тут африканці?
Sashok
ну по-перше ти робив нерозбірливе розділення, так само тута могли попасти і африканці і китайці і багато інших
по-друге, наша влада не розподіляє людей понаціям, тобто всі українці це громадяни україни, а громадянство зара получає багато хто, той самий африканець, відповідно він неможе бути слов'янином
по-третє, якшо взяти до уваги шо слов'яни це не мовна група індоєвропейської сім'ї, то слов'ян залишилося мало, так я слов'янин це світогляд, релігія
п.с. мені здається я здорово оффтоплю
NetStar
Саш, ти трохи обмежено мислиш. Причому тут громадянство по паспорту? Якшо ти поїдеш скажімо в Китай і там отримаєш громадянство - ти всеодно залишишся українцем.
Sashok
Цитата
ти всеодно залишишся українцем

за національністю так, але Китай і Україна різні речі.
просто в Конституції так гарно розказується про український народ, а потом опа виявляється до українського народу може попасти майже кожний, а я проти цього, бо має існувати розподіл по націям,(доречі треба створити тему про впис націоналності в паспорт) і невидавати громадянство кому попало.
Тема створена не тіки для української мови і російської, ну і загалом слов'янських мов, хоча я неспорю, з любим слов'янином можна говорити без великих проблем, мови дуже схожі, просто все шо хочу викласти не зовсім до цієї теми))
NetStar
По-перше - дослідіть своє генеалогічне дерево. Сумніваюсь шо найдеть хоч хтось у кого в роду ТІЛЬКИ слов"яни.

По-друге - Спочатку заберіть всіх українців з Європи і Америки які сидять там на заробітках. Тому що якшо українець вважає шо він має право отримати громадянство європейської країни в якій перебуває, то чому приїзжий з іншої країни не повинен мати права отримати громадянство України?

По-третє - (Сашку особисто) якшо ти завтра закохаєшся в полячку то напевно захочеш шоб вона жила на Україні і її вважали повноправною громадянкою wink.gif ?

P.S. "Кровь бывает двух видов: та, что течет в жилах, и та, что вытекает из жил." (с)
Sashok
Цитата
По-перше - дослідіть своє генеалогічне дерево. Сумніваюсь шо найдеть хоч хтось у кого в роду ТІЛЬКИ слов"яни.

частково підтримую, але незабувай шо я тобі казав про слов'ян, це не тільки подібна мова...
Цитата
По-друге - Спочатку заберіть всіх українців з Європи і Америки які сидять там на заробітках. Тому що якшо українець вважає шо він має право отримати громадянство європейської країни в якій перебуває, то чому приїзжий з іншої країни не повинен мати права отримати громадянство України?

тому я проти міграції як такої, чого хтось приїхавший має отримувати громадянство і права такі як у корінних жителів, адже предки корінних жителів захищали свою ж землю і віддавали життя, для того шоб нащадки вижили і саме вони користувались врятованим, а не інші, в особливості іншої раси
Цитата
По-третє - (Сашку особисто) якшо ти завтра закохаєшся в полячку то напевно захочеш шоб вона жила на Україні і її вважали повноправною громадянкою?

ну хотів би спочатку сказати шо для мене нація йде на 2 план перед расою, тому якшо полячка європейка тоді все нормально ше, а якшо азіатка то ніфіга. Взяти до уваги шо міграції як такої немає бути, то я б з азіаткою малоймовірно зустрівся
NetStar
Ти або нехочеш мене зрозуміти або неможеш. Мова не про те хто за чи проти виїзду українців закордон. Мова про те шо якшо ураїнець претендує на громадянство в Китаї то і китаєць має ПОВНЕ ПРАВО претендувати на громадянство України.
Sashok
тіки так як і українець претендувати))
а шоб такого небуло, тре просто непускати сюди жити інородців, і шоб китайці тоже таке робили
NetStar
конгеніально smile.gif але давайте перше своїх позабираєм а про то шоб інші національності повиїзжали з України поговоримо вже потім, ок?
yuri
Цитата(Sashok @ 19.2.2009, 16:51) «
тіки так як і українець претендувати))
а шоб такого небуло, тре просто непускати сюди жити інородців, і шоб китайці тоже таке робили

смешная тема.
Сашок,когда Тебе понадобится,чтоб тебя понял африканец,ты и на африканском заговоришь.
"не пускать сюда жить инородцув"...а ведь не всегда все так просто!а если нужен суппер специалис/ты !?
или просто "дешевая рабочая сила", ну и есть есче конституции,что то о международных правах человека и т/д
да и национальность это одно...гражданство - другое,которое (уверен) не так уж и просто раздают на право и на лево
как на украине так и в любой другой стране.
Barkas.if
Цитата(NetSt@r @ 19.2.2009, 23:57) «
конгеніально smile.gif але давайте перше своїх позабираєм а про то шоб інші національності повиїзжали з України поговоримо вже потім, ок?

А давай кожна країна сама буде вирішувати свої проблеми... В нас проблема, що до нас приїздять різні чурки і негри... Ми її маєм вирішити не пускаючи їх... В інших країнах є проблема з нашими людьми, вони будуть її вирішувати... звичайно не позволяючи собі лишнього, бо тоді ми можемо захищати своїх людей...

Цитата(yuri @ 22.2.2009, 16:31) «
смешная тема.
Сашок,когда Тебе понадобится,чтоб тебя понял африканец,ты и на африканском заговоришь.
"не пускать сюда жить инородцув"...а ведь не всегда все так просто!а если нужен суппер специалис/ты !?
или просто "дешевая рабочая сила", ну и есть есче конституции,что то о международных правах человека и т/д
да и национальность это одно...гражданство - другое,которое (уверен) не так уж и просто раздают на право и на лево
как на украине так и в любой другой стране.

В мене великі сумніви, що йому це знадобиться... А якщо мені знадобиться, то цебуде тільки в україні і він мене зрозуміє і по-українськи...
Ну з негрів навряд будуть кращі спеціалісти за наших... То ж негри...
А дешева робоча сила - це сильний негатив, бо звільняють наших українців із-за якихось чурок і негрів... А поітм жаліються на расизм... В цих чурок вже є налагоджена система, за якою вони приїздять в Україну, працюють 5-10 років в підсиленому режимі, за цей час купують собі житло і ввозять сім'ю, а потім отримують громадянство і кричать про рівні права...
Sashok
ну перш за все хотів попросити перемістити оснанні останні повіддомлення у нову відповідну тему

Цитата

ну в тому шо у нас немає супер спецалістів винні самі ми, тому треба якусь підготовчу роботу робити шоб вони були, з дешевою робочою силою все ясно як написав Баркас. А нарахунок міжнародних прав: чого ми має танцювати під чужу дутку, чого свого соромимся? я розумію шо його зара нема)) але тре писати під себе, чи ти думаєш шо хтось добрий закордону про нас думати буде?
Цитата
как на украине так и в любой другой стране

нажаль в Україні получити громадянство порівняно легко з іншими країами. А взяти до прикладу Ізраїль, то там взагалі тре робити тепер ДНК аналіз шоб отримати громадянство, ну наскільки я інформований)) і як ти думаєш вони його видають?? правильно богоізбранним)
я нерасист і не антисеміт, але якби в нас таке запровадили крику було б багато, і звинувачували нас якраз в цьому, та з нашою владою нам це незагрожує)
yuri
Цитата
А давай кожна країна сама буде вирішувати свої проблеми..

да нет-не получится!! ведь идет(происходит) глобализация..и едет во всем.ну посмотрите на ту же европу.
Цитата
Ну з негрів навряд будуть кращі спеціалісти за наших

о них-это просто пример...хотя,поедь в турцию,еше куда нибуть,так с тобой тот турок и на русском поговорит,что б продать что то-это я и имел ввиду.
Цитата
А дешева робоча сила - це сильний негатив

согласен на все 100, но...вседа есть но.помотреть на любую страну в европе-что творится!в англии море индусов,в германии турки и арабы и т/д
негатив -да,хотя где они работают?сторойка,уборка,такси т/е квалификация не высокая,да и коренное население не очень то
и хочет на таких работах работать-вот и ввозят иностранную рабочую сили.они ж ведь не работают учителчями?директорами и т.д
кроме того вы смотрите на это с одной стороны-национальность/гражданство.а где ж экономика!в конечно итоге все решается дентгами=выгодно или не выгодно.
Цитата
нарахунок міжнародних прав: чого ми має танцювати під чужу дутку

это не то...но ведь если хотеть быть с ними,то и по их правилам играть надо.
Цитата
В цих чурок вже є налагоджена система, за якою вони приїздять в Україну, працюють 5-10 років в підсиленому режимі, за цей час купують собі житло і ввозять сім'ю

просто определенные органы не работают как надо-ни кто куда не может вьехать на неограниченный срок,их (иностранцев)надо отслеживать и выпроваживать с просроченными документами.....
Цитата
А давай кожна країна сама буде вирішувати свої проблеми

:-))) кажется так почти было при сов власти
Цитата
нажаль в Україні получити громадянство порівняно легко з іншими країами.

ну не знаю.1-украина,кажется не признает двойное гражданство,т.е что б получить укр. гражданство надо отказаться от прежнего.
мне кажется,что просто не все законы существующии работают как должны...или взятки берут и закрывают глаза
Цитата
то там взагалі тре робити тепер ДНК аналіз шоб отримати громадянство

не слышал о таком ни в какой стране.а зачем?и с чем сравнивать?просто по ДНК не определить еврей или нет ну разве что сравнить с ДНК бабушки-еврейки(но ее откопать сначало надо!).....это они хотят сделать паспорта новые в которых какм то образом(магнитная лента или еше что)бедет записан код его ДНК,что б... если взорволся автобус можно бало б индефицировать тела (например)
Sashok
Цитата
да нет-не получится!! ведь идет(происходит) глобализация..и едет во всем.ну посмотрите на ту же европу.

та напевно і передивились, закінчувати так я нехочу
Цитата
о них-это просто пример...хотя,поедь в турцию,еше куда нибуть,так с тобой тот турок и на русском поговорит,что б продать что то-это я и имел ввиду.

ну взагалі то найчастіше із закордонних росіянки якраз затурків і виходять, там міграція досить густа між Росією та Туре
ччиною, тому в 
даному випадку це поганий приклад, інші мови крім англійської вони нетак вже доб
ре і знають
Цитата
согласен на все 100, но...вседа есть но.помотреть на любую страну в европе-что творится!в англии море индусов,в германии турки и арабы и т/д
негатив -да,хотя где они работают?сторойка,уборка,такси т/е квалификация не высокая,да и коренное население не очень то
и хочет на таких работах работать-вот и ввозят иностранную рабочую сили.они ж ведь не работают учителчями?директорами и т.д
кроме того вы смотрите на это с одной стороны-национальность/гражданство.а где ж экономика!в конечно итоге все решается дентгами=выгодно или не выгодно.

якшо хоч жити як в Європі то будь-лакса, але я в своїй країні такого недопущу, чого інші мають жити на цій землі, мої предки не для цього її захищали, про турків я взагалі мовчу
це є геноцид, прихований!!! Європа підписала вже про посилення міграції, і шо ти думаєш, куда будуть мігрантів оставляти, в сусідніх державах, а це Україна, Білосорусія, Молдова, а як ти думає хто найбільше отримає відсоток мігрантів??? тут і думати сильно не тре
Я нехочу шоб вони встановлювали тут свої правила, подивись на ту Європу, то європейкам забороняють мати біляве волося і кажуть фар
бвати в темний,
щоб непровокувати молодих мігрантів, або взагалі кажуть одягати чадру, бо треба бути толерантним!))
Цитата
это не то...но ведь если хотеть быть с ними,то и по их правилам играть надо.

шось непохоже шо вони наші права захищають, краще б взагалі нетрогали, а то тіки гірше роблять
Цитата
просто определенные органы не работают как надо-ни кто куда не может вьехать на неограниченный срок,их (иностранцев)надо отслеживать и выпроваживать с просроченными документами.....

бо давно пора владу міняти)) поки підср**ник недати нічого неробитимуть
Цитата
ну не знаю.1-украина,кажется не признает двойное гражданство,т.е что б получить укр. гражданство надо отказаться от прежнего.
мне кажется,что просто не все законы существующии работают как должны...или взятки берут и закрывают глаза

я б сказав 95% законів, там такий мараз шо огого))
Цитата
не слышал о таком ни в какой стране.а зачем?и с чем сравнивать?просто по ДНК не определить еврей или нет ну разве что сравнить с ДНК бабушки-еврейки(но ее откопать сначало надо!).....это они хотят сделать паспорта новые в которых какм то образом(магнитная лента или еше что)бедет записан код его ДНК,что б... если взорволся автобус можно бало б индефицировать тела (например)

я звичайно не капець генетик, але мені здається шо історію можна взнати і по гаплопгрупах, просто воно характеризує яких предків ти маєш(за місцем проживання), а нарахунок розпізнавання трепів можливо ти і правих, хотя є і простіші мені здається способи розрізнити, та і розпізнавання ДНК не така і дешева штука, хіба ше якісь в них ідеї є
yuri
Цитата
я в своїй країні такого недопущу, чого інші мають жити на цій землі

Сашко,а что ты один можешь сделать?!
а во-вторых...ну невозможно оградить государство "стеной" и жить самим там!!и есть шас два лагеря-запад (куда украина тянется) и восток (где украина была
не так уж давно).куда то примкнуть надо.а вот что б быть такими как америка или россия(что б мочь "поплевать" на других или где то войнушку затеять,как россия в грузии или амер. в ираке\афгане) тут я думаю третье надо.
а в третьих...просто надо решать экономические и социальные проблемы,повышать уровень жизни до офигенных высот...даже незнаю
например в какой стране сказать...голандия,швейцария...или что там...и тогда многие вопросы просто отвалятся-почему тут китайци или кто то
другой понаехал=ни кто и мешать не будет.
Sashok
Цитата
а во-вторых...ну невозможно оградить государство "стеной" и жить самим там!!и есть шас два лагеря-запад (куда украина тянется) и восток (где украина была
не так уж давно).куда то примкнуть надо.а вот что б быть такими как америка или россия(что б мочь "поплевать" на других или где то войнушку затеять,как россия в грузии или амер. в ираке\афгане) тут я думаю третье надо.
а в третьих...просто надо решать экономические и социальные проблемы,повышать уровень жизни до офигенных высот...даже незнаю
например в какой стране сказать...голандия,швейцария...или что там...и тогда многие вопросы просто отвалятся-почему тут китайци или кто то

а хто сказав шо я один? я не в хвалькуватість собі, але вже краще 1 лев і ніж 1000 глухих і сліпих овець, яких веде ЗМІ і в яких власної критичної думки неіснує. Чого тіки Захід і Схід, ми нінашо нездатні??? це вже просто погане відношення до себе, ми є народ, і ми є сила, якби 1/1000 сталась в якійсь європейскій державі то шо було у нас, то там би такі скандали були навколо корупції, безнаказаності і т.п. Просто треба вимагати і чим більше людей це робить, тим краще.
Я некажу шо треба робити якісь моделі які є закордоном, світ змінюєть, тре міняти світогляд, починаються нові часи, і якши ми почнемо першимим то першими і будемо.
неспорю соціальні проблеми тре вирішувати, але коли іде питання життя і смерті то вони нічого некоштують, не треба бути меркантильним, це портить людей
Barkas.if
Цитата(yuri @ 24.2.2009, 19:39) «

А хто сказав що він один? Тим більш, може ти подумаєш, що це недоречне зрівняння, але 300 спартанців не думаючи багато виступили проти 400 тисячного війська Ксеркса... І я попри їхню поразку, вони стали переможцями...
Цитата

Набагато краще зробити так, щоб інші до нас тягнулися, але в розумінні розвитку, а не так, щоб тут було "понаєхаловск"...
Цитата

Так право на те, щоб ми могли це робити потрібно виборювати... Політики цього робити самі не будуть... А тварина яка помирає в пащі вовка не має право на життя, але вона може його вибороти в чесній боротьбі з вовком... Тому в нас є два вихода померти в пащі наших політиків, а звідси слідує, що в бідності, або вибороти право на краще життя, на свободу...
yuri
Сашко и Barkas.if все вы правильно говорите,но только,почему то вы меня не хотите понять :-)
жить зв железной зананавесью т.е самим по себе,в своем государстве не получится-пудут и приезжать (чужие) и уезжать(украинци)
но это надо регулировать!так как выгодно государству и народу.если повыгонять всех чужих (кто такие чужие-тоже вопрос),то станет ли от этого
намного лучше? появится ли газ и горячая вода,больше дешевой еды и т/д(блага и уровень жизни)....тоже касается и вопроса "все говорят и пишут на украинском.
да очередность решения вопросоув не та(по моему мнению)
спартанци...да они с детства воспитывались в "спартанском духе" а что молодежь сейчас?=пивка-водочки-девочку-работу,что б побольше платили да поменьше
работать-машину-армию не пойду(тяжело и трата времени........
Цитата
Політики цього робити самі не будуть

так их то вы и выбираете!!!!
короче-тема эта не по месту=о другом тут говорили,а мы ее затерли....да и наш разговор бесконечный...как болооольшой паровоз.
Sashok
Цитата
але 300 спартанців не думаючи багато виступили проти 400 тисячного війська Ксеркса... І я попри їхню поразку, вони стали переможцями...

взагалі попри 300 спартанців там було ше кілька тисяч нреків з інших міст, просто спартанці найбільш відважнішими були))
Цитата
Сашко и Barkas.if все вы правильно говорите,но только,почему то вы меня не хотите понять :-)
жить зв железной зананавесью т.е самим по себе,в своем государстве не получится-пудут и приезжать (чужие) и уезжать(украинци)
но это надо регулировать!так как выгодно государству и народу.если повыгонять всех чужих (кто такие чужие-тоже вопрос),то станет ли от этого
намного лучше? появится ли газ и горячая вода,больше дешевой еды и т/д(блага и уровень жизни)....тоже касается и вопроса "все говорят и пишут на украинском.
да очередность решения вопросоув не та(по моему мнению)
спартанци...да они с детства воспитывались в "спартанском духе" а что молодежь сейчас?=пивка-водочки-девочку-работу,что б побольше платили да поменьше
работать-машину-армию не пойду(тяжело и трата времени........

я некажу жити за залізною занавіскою, я проти чужих в цій державі, вони до добра недоведуть,
усі імперії і великі держави в пали через чужих в свіоїх володіннях
А про молодь то ти правий, це назвається деградація, коли я бачу як 13літні нестидаючись пють горілку в парку, то розумію шо ми котимось в прірву((( тому діяти тре зара, швидко і радикально!
greya
щодо громадянства, мені довподоби практика своєрідного екзамену. кожен, хто претендує на громадянство в країні має знати її історію та мову. біда, що українці не завжди володіють українською, як державною, та й в історії шкутильгають.... а про еміграції - ну, як є день і ніч, так і все має як мінімум два наслідки - зле, що їдуть за кордон, особливо в пошуках кращого. але якщо хтось не любить свою землю і не полюбив за роки то - прапор (омріяної держави) в руки і вперед... правда боюсь що тих хто тікає з батьківщини саме з таких мотивів - мало в якій розвинутій країні чекатимуть...... імно
shooroop
Вставлю і я свої 5 копійок:

Десь років 5 назад я гуляв з дівчиною по місту. До нас підійшов хлопець арабської національності і сказав: "Дєвушка, ви такая красівая. Я Вас покупаю за 150 тисяч долларов."

Висновок: я щось не дуже радий такій глобалізації.

По питанню "Коли до нас говорять чужою мовою" - що саме ви називаєте "чужою мовою"?

От я рік прожив в Києві. Працював на фірмі. І зі 150 чоловік лише двоє (я і менеджер по персоналу з Ковеля) розмовляли і з директорами, і з іншими начальниками на українській. І всі нормально спримали.

Друга справа - друзі або знайомі. Коли я з ними спілкувався рідною мовою - їх це трощки бісило. А мене бісило, коли моя сестра, яка виросла с українською мовою на вустах відповідала мені російською лише тому, що її коханий розмовляє російською.

І зовсім по-інакшому - це іноземці. Наприклад я спілкувався і з сербами, і з турками, і з бельгійцями, бо вони питали в мене чи я розмовляю англійською.

Так що треба трошки підредагувати тему....
greya
ой і я хочу 5 копійок.... )

тема - про "чужу" мову. і її редагувати - означало б обмежити. що кому "чуже" - кожен  вирішує сам.... про те і пише.
Roksana
Якою б мовою до мене не зверталися я все одно відповідаю українською, я мене мало хвилює їхня думка...я навіть із сестрою з Москви розмовляю українською, а певні слова які не розуміє, можу сказати як це слово на російській. Можливо банально але що стосується теми мови мене краще не зачипати...бо я надзвичайно сильна націоналістка...нічого з цим не вдієш...більше до цієї теми не повертатимуся....адже часто при дискотуванні на цю тему у мене виникає певне хвиювання, а в даний момент мені хвилюватися не можна...
yuri
возможно у кого то мое мнение вызовет раздражение или не нужное волнение
за ранее извиняюсь,но хочу высказать и свое мнение
а что вы вобщемто обсуждаете тут??не пойму....какая разница на каком языке вы отвечаете,говорите....
я понимаю так-если два или больше человек захотят побщатся они непроизвольно найдет общий вариант...даже может на пальцах и всеми жестикуляцияями и мимикой
а все эти рассуждения-а я принципиально говорю на "таком" то языке..хочет-поймет, нет-ну и не надо(вот вам и ответ)
все это напоминает какую то параною,что кто то кому то что то навязывает
заставлять кого то говорить на твоем языке-это не уважать самого себя и свой язык,выслушивая потом его коверкание.
государственный язык-это немного другое.гос язык украины украинский..все документы и т.д. на соотв язаке...тут и обсуждать нечег.(если чег то там нет в законах ...о других языках)
greya
....йой, так багато експресії в попередньому пості що я й дійсно ледве розібралась що там пише. та ще й на чужій мові......)
yuri
Цитата
ледве розібралась що там пише. та ще й на чужій мові......)

:-)
думал ответить,но потом передумал-все равно не поймешь на чужем языке,не сердись.
greya
о... трішки зрозуміла. та я не серджусь....  я ні на польськомовних ні на англомовних ні на російськомовних і навіть на арабомовних не серджусь - чужа мова не значит погана. вона просто "чужа")
yuri
Цитата
чужа мова не значит погана. вона просто "чужа")

спасибо,что не сердишься :-)
согласен-чужая,это понятно.но мораль не просто в языке,мораль во взаимопонимании ,говорящих на разных языках,в взаимном уважении.ведь,как мне думается,люди везде одинаковые и хотят почти одного и того же-мира,доброты,спокойствия,благополучия .... и все равно на каком языке они говорят...,но вот политмки... часто используют разные методы,в том числе и языковые различия,различия в цвете кожи или размере носа или есче чего....не всегда с целью достижения вот тех целей...или да-в тостижении тех целей,но для себя или отдельной группы людей
надеюсь не очень заумно написал и ты поймешь.хорошего тебе и другим дня
Кібер_злючка
Колись мені менше приходилось спілкуватися із людьми, які говорять по рісійськи. Все помінялось. На роботі кожного дня приходиться спілкуватися із представниками фірми, на якій працюю із Сум та Києва. Поголовно всі там говорять по російськи. Я принципово відповідаю їм на українській мові. З самого початку вони мене перепитали чи я розумію і чи мені не буде складати труднощів розуміти їх. Звісно, хотілось би щоб звучала українська мова. Але вони првикли до російської і говорять на ній і інакше не можуть. Я нормально це сприймаю. Головне, що це хороші люди і виходу іншого немає smile.gif)) Уже привикла до цього ))) Так що російська мова теж має право на існування і немає тут нічого капець страшного )))
Sensor
Та непереживайте ви так. Всі східнякі прекрасно розуміють великоукраїнську мову, просто встидаються говорити на ломаному язику (деградація за півстоліття) laugh.gif А більшість посадових "шишок" та олігархів незалежно від національності здають своїх дітей в приватні, престижні, а головне україномовні школи! Коли хтось по мобілі говорить чи не иіг би я перейти на російську, я кажу що ні, оскільки я тіпа крутий патріот-імперіаліст, і тут зразу шальке терезів переходить на мою сторони, і вони в деяких фразах стараються сказати українською!!! wink.gif Ось що значить якщо неперейти у власній країні на чужу мову. Але це незначить що я зневажаю чужі мови. Інколи я можу знати краще граматику російської мови ніж російськомовний чел. Ладно, спати хочеться. Допобачення.
Gorolja
))) якось за молодих років відпочивала я у лагері (в Артеці вроді... точно не пам"ятаю )) і вийшло так шо серед усіх я була єдиною україномовною українкою rolleyes.gif )))) Нічого)) до кінця відпочинку майже всі говорили українською (пояснювали то тим, шо легше перейти на українську ніж заставити мене говорити російською))) От)))
....напевно я відповіла на запитання wink.gif
Sportsman
Дивна річ. Я в таборі в Сімферополі був також єдиним україномовним українцем. Ще в потязі, як тільки ми виїхали із Києва, всі почали розмовляти по російськи, а я через кілька днів отримав прізвисько Українець, за те, що розмовляв виключно українською. Приємно, що я став відомий на весь табір, і інколи зі мною розмовляли рідною мовою, навіть якщо питання ставили російською.
Пригадую один веселий епізод... Ми носили воду разом з Артуром на прізвисько Рижий і вожатим. Не пам'ятаю про що ми з вожатим балакали, але він задля мене завжди переходив на українську. Артур втрутився в розмову і єхидно запитав: "Так ты кто по национальности?" Вожатий за мене заступився, хоча я і не просив, і поставив зустрічне запитання: "А ти хто?". Нарешті я вирішив відповісти на обидва запитання: "Я по національності українець, а він, здається, Рижий!" tongue.gif Ех! Як я тоді його перехитрив. biggrin.gif
svk
Цитата(Sportsman @ 19.3.2009, 22:21) «
Дивна річ. Я в таборі в Сімферополі був також єдиним україномовним українцем. Ще в потязі, як тільки ми виїхали із Києва, всі почали розмовляти по російськи, а я через кілька днів отримав прізвисько Українець, за те, що розмовляв виключно українською. Приємно, що я став відомий на весь табір, і інколи зі мною розмовляли рідною мовою, навіть якщо питання ставили російською.
Пригадую один веселий епізод... Ми носили воду разом з Артуром на прізвисько Рижий і вожатим. Не пам'ятаю про що ми з вожатим балакали, але він задля мене завжди переходив на українську. Артур втрутився в розмову і єхидно запитав: "Так ты кто по национальности?" Вожатий за мене заступився, хоча я і не просив, і поставив зустрічне запитання: "А ти хто?". Нарешті я вирішив відповісти на обидва запитання: "Я по національності українець, а він, здається, Рижий!" tongue.gif Ех! Як я тоді його перехитрив. biggrin.gif

супер, я тоже Украинец, но русская речь мне ближе....

национаьность - это не язык на которм ты общаешся, это состояние души!
Sashok
Цитата
национаьность - это не язык на которм ты общаешся, это состояние души!

правильно, хоча тре розрізняти націю етнічну і націю політичну
п.с. хоть на сході України багато російськомовних людей, серед них є і українські націоналісти
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Invision Power Board IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.
Database Driver Error

Database Error

Batabase error occurred.
You can try to refresh page pressing here