А мені подобається коли до мене чужою мовою говорять особенно якщо девкі русскою мовою, це так заводить ))) але чистою рускою мовою
ardguna
10.6.2009, 3:10
Взагалі, заради цієї відповіді я і зареструвався. Наперед скажу бажаючим кидатися мокрими шароварами, що в мені немає ні краплі ані російскої, ані україньскої крові, та хай хто небудь спробує сказати, що я не українець. Я грек-румеєць, мої пращури тут мали міста, коли навіть про скифіф ще ніхто не чув. А що до мови, то якою до тебе звернулися-такою й маєш спілкуватися(звісно, якщо володієш), бо й це мале стане якщо й не стратегічною справою, то при наймі добрим іміджем.(Я з Маріуполя, тож звиняйте за недосконалу україньску)
Sashok
10.6.2009, 10:03
ну взагалі перші грецькі колонії в Північному Причорномор'ї з'явилися в кінці 7ст. до н.е. а нарахунок скіфів нема єдиної думки, до того ж правильної, одні кажуть шо корінне населення(може про них ніхто і нечув, але греки ніяк не в першості), інші розповідають про прикочування в 8 ст. до н.е. з Азії і вигнали кіммерійців.
А нарахунок мови то ти часково правий я вважаю, людина має право говорити як їй заманеться, і вона має розуміти як до неї тоді відноситимуться...
LikeOther
21.7.2009, 17:52
Люди,люди....це вже дурість відповідати українською росіянинові,який до тебе звернувся рідною мовою. Та майте хоть якусь повагу.Те що російське - не означає що воно погане.А взагалі тут все залежить від ситуації... Та й в загальному (глобальному) плані я б волів щоб всі люди на землі розмовляли англійською.... Якщо ми такі немудрі що не змогли поширити свою мову в світі,то туди нам і дорога...до забуття..
(вибачте що наліпив всяких думок без зв'язку )
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
21.7.2009, 20:22
доречі, про англійську) часто бувають у мене такі випадки, що я говорю з людиною, рідну мову якої я не знаю і вона української також. То людина не просить мене засідати в гугль транслейт, а просить продовжити спілкування англійською. LikeOther, українська мова дуже важка для вивчення, вона стоїть після мов з ієрогліфами по складності. Тому світовою мовою стала та, яка є більш-менш легкою для вивчення до розуміння.
доречі, про англійську) часто бувають у мене такі випадки, що я говорю з людиною, рідну мову якої я не знаю і вона української також. То людина не просить мене засідати в гугль транслейт, а просить продовжити спілкування англійською. LikeOther, українська мова дуже важка для вивчення, вона стоїть після мов з ієрогліфами по складності. Тому світовою мовою стала та, яка є більш-менш легкою для вивчення до розуміння.
шановна Йа_ЯбЛуЧкО_XD' як що не помиляюсь то мова йде про ангійську...
порівняйте, будь ласка, граматику нашої та англійської мови і тоді ви побачите різницю.
англійська, набагато важча для вивчення. прикладів можна наводити купу, але не буду....
...покищо.
при потребі звертайтесь, поспілкуємось...
Sam
9.8.2009, 1:08
ну я тут трошки вклинюсь і не в тему скажу свою думку про цю тему...
я непроти коли хтось із іноземців звиртається до мене на своїй мові....я пробую зрозуміти його і допомогти йому зрозуміти мене...(адже не всі можуть вивчити ВСІ мови світу)
але коли на моїй ненці Україні до мене говорить людина наприклад на російскій і потребує також говорити до неї на ЇЇ мові то я вибачаюсь......ВОНО починає викрикувати нецензурні слова і казати що ти хохол.....оце вже є неповага..... яку стерпіти вельми важко....
тим-більше, я маю деякий досвід по-спілкуванню з іноземцями, і можу сказати що молоде покоління більш зневажливо ставиться як і до інших народів так і до конкретно України.....
Tash
30.10.2009, 21:59
Взагалі, якщо людина звертається до мене російською мовою -я підтримую розмову російською, якщо українською - відповідно українською. Це роблю в першу чергу, щоб людина мене зрозуміла.
Olvia
9.11.2009, 18:17
Відомо,що людина стільки разів стає людиною,скільки освоює мов.І Папа Римськиі Іоан Павло ІІ(поляк за національністю),і В.І.Ленін(єврей) володіли багатьма мовами світу,та розмовляли на державній мові тієї держави,в якій жили.
Дивно ,та питання національної мови не піднімається в жодній країні ,в жодному африканському племені.Можливо тому,що не можемо одночасно створити "КЕНГУРУ" (пригадайте походження цього слова) .
Карл Марксділить людей, що перебувають в Україні і не знають української на три групи:туристи, окупанти і раби .У більш розвинених країнах ділять дану групу людей на 5 категорій: туристи, окупанти, раби, дітиокупантів, діти рабів.
То ж пора визначитись,хто є ким в державі.
reader
14.12.2009, 3:36
У повсякденному житті спілкуюся переважно російською, так уже з дитинства пішло. І думаю я російською. Та якщо трапляється нагода поговорити рідною мовою, не втрачаю можливості ( і байдуже, що може якось штучно виходить). Напевно, для мене українська мова, як ім"я яким хрестили, і яким тебе рідко називають. А мова у нас чудова! Інколи деякі емоції, окрім як українською, виразити неможливо! Наша мова сповнена кольорами, відтінками, чуттєвістю... нею спілкується душа.
greya
3.1.2010, 0:50
почула нещодавно класну фразу - "ми росіянів любимо і мову їхню любимо, коли вони в себе в Росії. а на Україні вони, як не крути - москалі! хочете розмовляти на Україна москальською мовою - будь ласка))) НА ЗДОРОВЯЧКО!!!"
Candy
20.2.2010, 19:36
Не розумію неприязні до россійської мови! Це така ж мова, як і англійська, наприклад. Що тепер, презірати усих іншомовних людей? Весь світ навколо розмовляє англійською, китайською, французською, хінди, россійською… не в мові діло, а в людях!
Не розумію неприязні до россійської мови! Це така ж мова, як і англійська, наприклад. Що тепер, презірати усих іншомовних людей? Весь світ навколо розмовляє англійською, китайською, французською, хінди, россійською… не в мові діло, а в людях!
Ага, тільки у списку мов забули ще написати українську , нею теж розмовляють у світі. Справа не в неприязні до російської мови чи до її носіїв, питання в іншому? в ставленні деяких представників так званого російськомовного населення до держави, мови і народу країни, в якій вони живуть. Знання мови країни в якій живеш, це ознака культури і поваги до народу цієї країни. Невизнання і неповага, яку ми досить часто зустрічаємо в повсякденному житті, типу фраз "Гаварите на панятном языке" та їм подібним, відверта брехня про так звані утиски російської мови і росіян в Україні викликає зворотню реакцію. На жаль багато росіян вважають, що такого народу як українці в природі не існує взагалі, а українська мова лиш суміш російської та польської. Тому не потрібно кидатися фразами про якусь неприязнь до російської мови. А взагалі, я не особливо звертаю увагу на мову співбесідника, і навпаки радію можливості поспілкуватись російською або польською мовами, так би мовити, щоб не втратити мовні навички.
13-den
22.2.2010, 16:09
да жир, боримся против расизма расизмом.... Лучше вообще не обращать внимание на то что говорят далёкие и не очень умные люби, а иметь свою голову на плечах и уметь отстоять своё мнение! А наговаривать на то что так какой-то бык с Москвы сказал про Украину причём нифига про это он незнает и обижаться - это считаю лично прескорбно...
husain_if
23.2.2010, 19:43
Янукович прийшов до влади, всі готуймо Рос. словники..
Das_Licht
24.2.2010, 0:20
а я надіялась після виборів люди утихомиряться з політикою, а нііііі
shooroop
24.2.2010, 0:58
всі вчимо новий гімн - "мурку"
kuguar
24.2.2010, 19:29
Я однаково вільно володію українською і російською мовами. Коли до мене звертаються російською то нею і відповідаю.
Andy_aka_Andy
24.2.2010, 20:31
коли до мене українець говорить російською, я відповідаю українською, тут усе просто. і незалежно від того, добрий це друг, чи родич, чи незнайома людина.
shooroop
24.2.2010, 23:46
Аналогічно... НЕдавно був в Києві - постійно в мене перепитували, бо української не розуміли.....ну я настойчіво пояснював чого я хочу....
Andy_aka_Andy
25.2.2010, 0:26
я раз у Києві в магазині в районі ст.м.Берестейська купував "банку маринованих огірків", так мене продавщиця з четвертого разу зрозуміла, причому коли я сказав уже "агурци" ))
Агонь
25.2.2010, 8:12
Енді_ака_Енді х.ню городить... (я вже давно говорив, що крім позитивних оцінювань постів таких як подякую вварто вводити негативне оцінювання) Ти б ще сказав що у Львові якшо в магазині щось попросиш на російській мові в магазині то не продадуть А на Донеччині за українську мову можуть зарізати )))
я для гумору розказав реальну ситуацію, яка пригадалася =) не треба робити узагальнюючих висновків і проводити дотепні аналогії ) а щодо анти-подяк то я також за, треба створити таку ж тему, як було колись про спойлєр )
Коли до вас говорять не вашою рідною мовою, ви починаєте говорити тією ж (у випадку якщо ви її знаєте), чи говорите на своїй рідній мові? Просто до мене недавно написали російською, я відповів українською, на що послудувало таке собі "Ти не умееш писать на русском?" Що виробите в таких випадках?
p.s. я продовжив писати українською
я переходжу на російську тільки в тому випадку, коли людина не розуміє українську(є й такі, повірте) що ж до інших мов, то тут не обійдешся без знання англійської, адже людина, яке не знає ні укр. ні рос. у більшості випадків спілкується англійською))
Russi4
23.7.2010, 18:19
А разве украиский язык существует? На сколько мне известно его придумали в 20-х годах прошлого века что бы присоеденить малороссию к польше. Я говорю на существующих языках. gl
13-den
24.7.2010, 8:46
Цитата
настойчіво
Цитата
А разве украиский язык существует? На сколько мне известно его придумали в 20-х годах прошлого века что бы присоеденить малороссию к польше. Я говорю на существующих языках.
Посмотри на себя) Как можно таког говорить?!?!?!?! Украинския язык как и русския вышел из славянского языка откуда взяли много слов как один язык так и другой. К примеру если посмотреть как назывались месяцы в году у язычников-словян... А за название Киевская Русь и Россия есть целая история! Так что подумай что ты несёшь и что ты хочешь доказать!
А разве украиский язык существует? На сколько мне известно его придумали в 20-х годах прошлого века что бы присоеденить малороссию к польше. Я говорю на существующих языках. gl
не являюсь сторонником украинского языка и не люблю нацыков но выше сказаное полный бред)))
Покорми троля.
Odmin
26.7.2010, 18:48
Всі хто ставиться до російської мови погано дибілоїди!!! Того що це як було вище сказано така сама мова як і англійська! Ви дибіли! Замість ненависті і всього бруду який ви виливаєте в політику і в мовні та інші питання, думайте що ви можете зробити для держави для свого народу! Слабо піти папірчики позбирати замість херових висловлювань??? Що писати і говорити і казати які всі погані можем, а папірчики біля річки позбирати нема кому! І взагалі мовне питання це політика до якої ніхто з нас не має відношення ніякого! І не потрібно тудти лізти бо ми нічого не змінимо там! Треба працювати і буди культурними і не смітити щоб потім не треба було ходити і збирати!!!
Charly
26.7.2010, 22:06
Odmin маладєц! Нема чого шукати проблем там де їх нема. Стосовно теми: завжди говорю українською, звичайно якщо це росіянин чи українець. Досить часто спілкуюсь з київлянами по роботі, завжди говорю українською, хоча в той самий момент не маю нічого проти якщо мій співрозмовник буде говорити російською. Головне що ми розуміємо один одного, і не виникає проблем у роботі через мовне питання.
Odmin
27.7.2010, 8:14
От Charly молодчинка шарить в чому ізюминка! Просто спілкуйтеся і насолоджуйтеся життям! Бо більшість (90%) за політикою проблемами і роботами (але більшою мірою через політику) забули що таке життя! Я вчора поїхав в 6 ранку на гриби походив по лісі назбирав пару мухорморчиків перед роботою... Люди живем лиш раз тому відпочивайте а політику і всяке таке залиште політикам!!! Любіть мову свою і країну і все буде добре! І на останок насолоджуйтеся життям!!! Бі хепі!!!
Люди живем лиш раз тому відпочивайте а політику і всяке таке залиште політикам!!! Любіть мову свою і країну і все буде добре! І на останок насолоджуйтеся життям!!! Бі хепі!!!
От Charly молодчинка шарить в чому ізюминка! Просто спілкуйтеся і насолоджуйтеся життям! Бо більшість (90%) за політикою проблемами і роботами (але більшою мірою через політику) забули що таке життя! Я вчора поїхав в 6 ранку на гриби походив по лісі назбирав пару мухорморчиків перед роботою... Люди живем лиш раз тому відпочивайте а політику і всяке таке залиште політикам!!! Любіть мову свою і країну і все буде добре! І на останок насолоджуйтеся життям!!! Бі хепі!!!
і це пише людина яка людей з відмінною від власної думкою називає "дибілоїдами".... ну, на здоровя...
... я от також, мабуть, скоро буду мухомори перед роботою шукати, бо на хліб вже не стає... а чому - не розумію. мій прем'єр щось там на іноземній мові лепече, а я така не освічена, така не освічена.... що так і не розумію чому газ дорожчає....
і це пише людина яка людей з відмінною від власної думкою називає "дибілоїдами".... ну, на здоровя...
... я от також, мабуть, скоро буду мухомори перед роботою шукати, бо на хліб вже не стає... а чому - не розумію. мій прем'єр щось там на іноземній мові лепече, а я така не освічена, така не освічена.... що так і не розумію чому газ дорожчає....
і це пише людина яка людина яка каже людям дибілоїдам на здоров'я... І ти хочеш краще жити? Хочеш в Європу? Хочеш жити як в штатах? Та ніколи з такими як ти не будем там! Бо всі будуть падати на расизм, і будуть шукати причину посварити когось з кимось і щось на цьому мати! Будуть створювати конфлікти! Ніде в світі в країнах Євросоюзу чи у США такого ставлення до мов цнших національностей нема! І там люди не бавляится в політику а працюють і живуть! А в нас такі як ти будуть гратися в полеміку і чекати манни з неба... Сумно що в нас такий народ...
ratm
28.7.2010, 10:21
Цитата
і це пише людина яка людина яка каже людям дибілоїдам на здоров'я...
неподужав глибину думки. А расизм з штатів прийшов фактично, і досі там процвітає. Посваритись? Та в штатах можна не так подивитись і тебе засудять. Ти там був, чи з серіалів склав свою думку? І люди там забили на політику, оскільки останній серйозний ворог (радянський союз) розвалили (не без допомоги штатів), а зара всі думають що дядя сем несе всім і всюди демократію. Все вірно: менше знаєш - краще спиш. Взагалі жити легше, якщо не задавати зайвих питань, не вести полеміки, просто працювати, працювати, працювати...
неподужав глибину думки. А расизм з штатів прийшов фактично, і досі там процвітає. Посваритись? Та в штатах можна не так подивитись і тебе засудять. Ти там був, чи з серіалів склав свою думку? І люди там забили на політику, оскільки останній серйозний ворог (радянський союз) розвалили (не без допомоги штатів), а зара всі думають що дядя сем несе всім і всюди демократію. Все вірно: менше знаєш - краще спиш. Взагалі жити легше, якщо не задавати зайвих питань, не вести полеміки, просто працювати, працювати, працювати...
Я був в штатах і знаю як там народ живе, і не легко там жити, але стабільно і коли працюєш то живеш а не існуєш! А все завдяки тому що працюють там не так як у нас, кажуть українці працьовиті, воно може і так, але як на мою думку там працюють більшеі продуктивніше, можливо тому і живуть краще! Там вот якраз за расизм і можуть посадити! Але там чітко відносно законів, сьогодні зранку їхав біля білої хати і мене мент пиняє каже мені причину зупинки "мені здалося ви їдете після нічної гулянки і пяні, але я помилився і щасливої дороги" там точно такого б не було бо там менти не думають про політику і відділяють політику і життя!
Sashok
28.7.2010, 13:17
нарахунок расизму, то він був з давніх давен, і про "об'єктивний" расизм в США
Цитата
Взагалі жити легше, якщо не задавати зайвих питань, не вести полеміки, просто працювати, працювати, працювати...
впринципі людина так стає рабом...
Odmin
28.7.2010, 14:47
Не рабом а просто людиною яка живе і насолоджується життям а своєю працею створює щось нове і потрібне!
Всі хто ставиться до російської мови погано дибілоїди!!! Того що це як було вище сказано така сама мова як і англійська! Ви дибіли! Замість ненависті і всього бруду який ви виливаєте в політику і в мовні та інші питання, думайте що ви можете зробити для держави для свого народу! Слабо піти папірчики позбирати замість херових висловлювань??? Що писати і говорити і казати які всі погані можем, а папірчики біля річки позбирати нема кому! І взагалі мовне питання це політика до якої ніхто з нас не має відношення ніякого! І не потрібно тудти лізти бо ми нічого не змінимо там! Треба працювати і буди культурними і не смітити щоб потім не треба було ходити і збирати!!!
чувак риспект тебе за эти слова...а то вокруг столько этих больных розвелось...мол будем с голой задницой но мова самое главное))))
і це пише людина яка людина яка каже людям дибілоїдам на здоров'я... І ти хочеш краще жити? Хочеш в Європу? Хочеш жити як в штатах? Та ніколи з такими як ти не будем там! Бо всі будуть падати на расизм, і будуть шукати причину посварити когось з кимось і щось на цьому мати! Будуть створювати конфлікти! Ніде в світі в країнах Євросоюзу чи у США такого ставлення до мов цнших національностей нема! І там люди не бавляится в політику а працюють і живуть! А в нас такі як ти будуть гратися в полеміку і чекати манни з неба... Сумно що в нас такий народ...
ні. ну серйозно не зрозуміла чого мене зацитували..... і що хотіли відповісти. якщо хтось не проти, то можете державною мовою пояснити?...
Das_Licht
28.7.2010, 23:54
А хіба хтось писав про погане відношення до російської мови? Чи якоїсь іншої... Таке враження, що людина, яка звинувачує інших у створенні конфлікту.. якраз і добивається його.
Останнім часом часто спілкуюсь на російській мові. Навіть більше, ніж на рідній(((
ratm
29.7.2010, 11:31
Цитата
"мені здалося ви їдете після нічної гулянки і пяні, але я помилився і щасливої дороги" там точно такого б не було бо там менти не думають про політику і відділяють політику і життя!
Бугагашенька. А де тут політика??? (:
greya
29.7.2010, 21:35
флуд: ....у Франції (класичній європейській країні) ніхто з жителів не відповідає на іноземній мові, навіть якщо знає, і вважається що не є мінусом взагалі не знати іноземної мови. щодо політики - то нею у Франції, як і в інших Європейських країнах - захоплюються, за вчинками людей, яких обрали до влади - прискіпливо слідкує навіть школяр, і ніхто (ніхто) не вважає себе далеким від політики країни, бо це запорука добробути життя людей.
щодо федеративних (прийміть вибачення якщо некоректно висловлююсь) країн, як от Канада, США, чи навіть країн Латинської Америки - то там до нацменшин ставляться не просто з повагою - а з історичною повагою, бо саме представники нацменшин будували їх економіку. якщо ми цього прагнемо - то слід тоді оголосити українську грін карту для менш розвинутих ніж наша країн, і через 50-100 років з толерантністю ставитись до їх мови. можливо так з часом і буде. то вже нам скажуть наші онуки)
щодо расизму чи ксенофобії - фе.... не вживайте ці терміни так голосно. з ними слід бути дуже обережними, бо вони як наркоманія чи алкоголізм - люди легко втягуються... а в деяких навіть генетична схильність....
13-den
30.7.2010, 8:35
...и почему у нас так любят всё усложнять? как говорил Чехов - "Сколько языков ты знаешь – столько раз ты человек". в случае по теме " Коли до вас говорять чужою мовою..." нужно решать для себя лично, знаешь язык каким с тобой говорят, отвечаешь, что б собеседник понял. Это показывает твоё уважение к собеседнику, невзирая на его национальность и так далее. А корчить грусную мину, если понимаешь иностранный язык каким с тобой заговорили и говорить "я не розумію тебе..." это тупо и не красиво. Нужно уважать друг друга! Из-за того что люди перестоют уважать друг друга возникает много проблем!
greya
3.8.2010, 16:16
все вірно, 13-ден! молодчина! з гостями слід говорити їхньою мовою!....
"Державною мовою не говорить або гість, або найманець, або окупант" - Карл Маркс.
shosser
4.8.2010, 9:10
Цитата
"Державною мовою не говорить або гість, або найманець, або окупант" - Карл Маркс.
Або українець, нажаль
13-den
4.8.2010, 11:44
тупо это всё пенять на кого-то и разделять людей за языковым отличием!
зауваження взагалы не в тему, на мою думку, хоча помилялючь..)))
ех, відкрила тему, бо цікавим стало ставлення ваше до рідної мови, а натоміть стільки обурення й осуджень, що ось-ось ніби має бути конфлікт якийсь.... Дійсно, якщо ви володієте російською чи будь-якою іншою мовою, то це плюс тільки вам, але любити, гордитись своєю українською мовою, жити й відчувати, що ти українець - ось що варте поваги і якщо це так важко, то слід з’ясувати причину ЧОМУ і виправити...
Дійсно, якщо ви володієте російською чи будь-якою іншою мовою, то це плюс тільки вам, але любити, гордитись своєю українською мовою, жити й відчувати, що ти українець - ось що варте поваги і якщо це так важко, то слід з'ясувати причину ЧОМУ і виправити...
Добре, а якщо люди зі сходу або центру України (хоча останнім часом там ніби покращується ситуація), все життя говорили російською (не тому що вони так хотіли, так склалося історично), то вони від цього менші українці і патріоти ніж ті, хто живе тут? Як на мене брєді і спекуляція.